Hlavní obsah

Pořád se něco děje, říká swingový zpěvák Laďa Kerndl

Novinky, Robert Rohál

Fotografie z osobního i profesního života i cest, osobní věci, ale také Diamantová deska – to všechno je součástí výstavy Po stopách Ladi Kerndla, která je k vidění v zámku Letovice. Ale nejen o tom vypráví zpěvák Laďa Kerndl v následujícím rozhovoru.

Foto: archiv Laďa Kerndl

Swingový zpěvák Laďa Kerndl.

Článek

V zámku Letovice probíhá vaše výstava Po stopách Ladi Kerndla. O čem je a co nabízí?

Pan majitel zámku Bob Vavříček mě oslovil, zda bych nechtěl uskutečnit na zámku takový malý průřez svým životem. A tak jsme to zrealizovali. Jsou zde fotografie z mého dětství a mládí, ale také fotky z dospělosti, rodinného života až po současnost. Nechybějí ani fotografie z mého angažmá na lodích a fotografie s významnými osobnostmi. Jedna místnost je vyhrazena suvenýrům z cest a mým osobním věcem.

Je zde vystavena i Diamantová deska, kterou jsem dostal za 150 000 prodaných nosičů u vydavatelství Multisonic. Ale víc nebudu prozrazovat, aby se měli návštěvníci na co těšit.

Do kdy bude výstava otevřená?

Výstava bude otevřená určitě do konce sezóny.

Budete točit nové album. Na jakém repertoáru bude postavené a s kým nahrávku pořídíte?

Právě pracuji na novém CD, které točím v Hradci Králové u Dana Škráška. Na nahrávce budou hrát muzikanti z kapely, co doprovázejí moji dceru Terezu. CD bude tentokrát obsahovat skladby, které mám rád a které, jak věřím, se budou líbit i posluchačům.

Objeví se na albu i nějaký duet, třeba s vaší dcerou Terezou?

Tentokrát si tam moje dcera zazpívá sólovou věc a určitě celou desku doprovodí svými vokály.

Jak to máme s koncerty, kde v příštích dnech budete vystupovat?

Pořád se něco děje. V pondělí 8. května vystoupím v Plzni se svou kapelou na náměstí u příležitosti oslav osvobození města. To je moje srdeční záležitost… Setkám se tam i s vnukem generála Pattona, na to se moc těším. Pak mám koncerty v Luhačovicích, ale čekají mě další příjemné akce. Mám svoje webové stránky, kde moji příznivci naleznou v sekci Vystoupení moje koncerty a vůbec vše, co chystám.

Reklama

Výběr článků

Načítám