Hlavní obsah

Populární slovenská zpěvačka Kristína zavítá s kapelou do Písku

Novinky, Petr Hejna

V pátek 26. dubna Velký sál Kulturního domu v Písku přivítá úspěšnou mladou zpěvačku, interpretku tanečních rytmů i křehkých balad, písniček, nezapírajících odkaz rodného kraje, jméno známé dobře i u nás – řeč je o Kristíně Pelákové.

Foto: archiv
Článek

Tato lepá děva, rodačka z východoslovenského Svidníku, absolventka košické konzervatoře, úspěšná, mj. vítězka soutěže Eurosong 2010, držitelka ceny Zpěvačka roku 2011 TV Óčko, stálice rozhlasových stanic, zavítá naživo potěšit jihočeské publikum.

Velkým kladem je, že show staví i na podpoře živé kapely. Bez zajímavosti není její spolupráce s Kamilem Peterajem, textařem spjatým zejména s legendami, tehdy ještě československého rocku, jako byly Prúdy Pavola Hammela, Collegium Musicum Mariana Vargy, ale osobnosti kvalitního popu, jako Modus nebo Marika Gombitová.

Několik klipů Kristíny:

Letos v lednu Kristína se spoluhráči vystoupila v evangelickém kostele v Havířově-Bludovicích na již pátém koncertu na podporu obnovy, respektive doslova záchrany tamních kostelních varhan. I toto její vystoupení přispělo k tomu, že celková částka shromážděných financí se dostala na výši umožňující zahájení záchranných oprav.

Na vystoupení kromě v klipech zpracovaných písniček zazní dozajista do série letošních koncertů zařazené skladby jako Kým Ťa mám,  Vráť mi tie hviezdy, V sieti ťa mám, Stonka, Somebody to used know, Tajná Láska, Odpúšťam, Kde si ťa predstavím, Jabĺčko, Tancuješ mi v srdci, Tak si pustím svoj song, Raz sa nám rozídu vlaky, Ešte Váham a Viem lebo viem

Takže v pátek 26. dubna od 20 hodin je možno vidět a slyšet tuto zpěvačku v prostorách Kulturního domu města Písek, adresa Nábřeží 1. máje 1605. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám