Hlavní obsah

Populární osobnosti odstartují zábavným odpolednem podzimní Srdíčkové dny

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 13. září se na pražském náměstí Míru koná Zábavné odpoledne pro děti i dospělé, které odstartuje další ročník podzimních Srdíčkových dnů. Akce potrvá od 12.20 do 16.30 hodin a nabídne nejen setkání se známi českými zpěváky a herci, ale i bohatý program pro děti.

Foto: Život dětem, o. p. s.
Článek

Na místě budou také dostupné zdravotní stánky, kde si dospělí mohou nechat vyšetřit mateřská znaménka a pihy a děti zase svůj zrak.

„Jsme rádi, že naše pozvání letos opět přijala řada českých zpěváků a herců, kteří tím podpoří naše veřejné sbírky, známé pod názvem Srdíčkové dny. Potkat můžete například Evu Pilarovou, Adama Mišíka, Petra Kolář, Terezu Kostkovou, Petru Černockou nebo Vlastu Korce. Těch jmen je samozřejmě mnohem, mnohem více. Ti, kteří na náměstí Míru dorazí, se s umělci mohou vyfotit a získat ihned fotografii s podpisem. Pro děti je připraven klaun Ferda a Sněhurka s různými soutěžemi nebo třeba s tolik oblíbeným malováním obličejů. Potěší určitě také členové divadla sklep Hana Navarová a Jára Vaculík, Taneční studio Andrea nebo Pink Angles či Lollipopz,“ přiblížila program Zábavného odpoledne pro děti i dospělé ředitelka neziskové organizace Život dětem Maria Křepelková.

Vedle hlavního zábavního programu budou na místě probíhat také preventivní zdravotní akce. V průběhu odpoledne budou návštěvníkům k dispozici dermatologové z Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kteří jim zdarma zkontrolují pihy a mateřská znaménka. ¨

Dětští návštěvníci mohou zase využít přítomných specialistů z Ortoptiky dr. Očka a nechat si prohlédnout svůj zrak.

„Zábavné odpoledne pro děti i dospělé je předzvěstí nového ročníku podzimní celorepublikové sbírky Srdíčkové dny, kterou spouštíme už příští týden 18. září. Cílem je ze získaných peněz nakoupit potřebné zdravotní a rehabilitační pomůcky, zdravotní materiál, speciální výživu, ozdravné, rehabilitační pobyty a další potřebná vybavení a pomoci tak nemocným dětem v jejich léčbě. Onemocnění dětí zasáhne vždy celou rodinu, která musí do péče investovat spoustu času a peněz, a my se jim snažíme ulehčit jejich nelehké životní osudy,“ dodala Maria Křepelková.

Život dětem je obecně prospěšná společnost, která existuje od roku 2000. Jejím posláním je pomoc nemocným, handicapovaným a opuštěným dětem v rámci celé České republiky, které se ocitnou v obtížné životní situaci a potřebují odbornou pomoc a podporu svého okolí. Mezi nejznámější projekty patří sbírky Srdíčkové dny a projekt Srdce dětem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám