Hlavní obsah

Popová houslistka Lucie Klásek přichází s novým projektem

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hudební obrazy propojené strhující pohybovou, vizuální i světelnou show představí v novém projektu The Stringz ve stylu classic meets rock houslistka Lucie Klásek 29. října pro návštěvníky Anežského kláštera v prostorech Salvátorské kaple v Praze. Na koncertu pokřtí debutové EP Stringz Generation.

Foto: The StringZ
Článek

Exkluzivní vystoupení popové houslistky Lucie Klasek, která se pro tuto příležitost spojila s módní návrhářkou Annou Mareškovou, podpoří videomapping Jana Morávka.

Hudební trio The StringZ ve složení Lucie Klasek (housle), Alexandr Khristianov (piano) a Ladislav Mariaš (cello) na chystaném koncertu pokřtí svoje debutové EP s názvem Stringz Generation, které vznikalo pod taktovkou londýnského Iron Worlds Studios. Soubor doplní rytmická sekce ve složení Radek Doležal (bicí) a Ondra Podhajský (basa).

„The StringZ mě osobně přesvědčili perfektní sehraností a schopností vytvořit ve třech lidech velkou porci brilantně zahrané a zaranžované muziky. Nejúčinnější jsou u nich společné melodické linky Klásek a Mariaše, které jsou vkusné a potěší nejedním zdařilým momentem. Rytmiku, aranže i perfektní stylizaci popových fláků s přesahy do jazzu a filmové hudby umně dokáže zinscenovat pianista Christianov,“ uvádí Milan Bátor, hudební kritik a redaktor.

Vedle klasické hudby, jako je Jenkins, Vivaldi, Bach interpretují The StringZ také hity známých interpretů současné světové pop scény, kterými jsou David Guetta, Bruno Mars, Adele. To vše doplňuje vlastní autorskou tvorbou. (Alexander Khristianov - Stringz Generation - singl, po kterém je EP pojmenováno). Hudebníci propojují brilantní techniku, s moderními žánry a rockerskou energií a překračují hranice klasického pojetí. Projektem The StringZ navazuje Lucie Klasek na předchozí úspěšný projekt femme2fatale a pokračuje tak v tvorbě na poli ryze instrumentální hudby.

Hudební obrazy propojené strhující pohybovou, vizuální i světelnou složkou. To vše čeká 29. října od 19:30 hodin na návštěvníky Anežského kláštera v prostorech Salvátorské kaple v Praze.

Připravovanou show doprovodí ukázka z tvorby módní návrhářky Anny Mareškové, jejímž vyjádřením je pocta křivkám ženského těla, kvalitní materiály a patrná tendence futurismu zachovaná v čistých liniích. Inspirace kolekce vychází z japonského minimalismu v kombinaci s koženými ručně vyráběnými doplňky.

Reklama

Výběr článků

Načítám