Hlavní obsah

Popice se chystají na folklórní taneční

Novinky, Michal Rapco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Popicích se na pátek 28. září chystá neobvyklá akce. V okolí začíná sezóna podzimních společenských tanečních, ale místní chasa si připravila taneční folklórní.

Foto: Jaroslav Krčmář

Hlavní autoři myšlenky tanečních v Popicích - Jaroslav Krčmář a Soňa Valentová

Článek

Projekt připravil a organizuje Jaroslav Krčmář. Jde o místního stárka, který je svým uměním znám v celém širém okolí, kde každoročně s popickou chasou objíždí množství hodových zábav. 

A o co vlastně přesně tento pátek půjde? Pro začátek si účastníci připomenou základní tance jako valčík a polku, spolu se začátkem tance zlín. V následujících lekcích se ale budou nořit do tajů verbuňku, vrtěné nebo třasáku. 

Folklorní taneční má v Popicích velkou podporu. Svoji účast přislíbil například i místní starosta s chotí. Kromě nich za projektem stojí i členové folklórních souborů Hanýsek ze Šakvic, Hrozén z Velkých Bílovic a Svéráz z Tvrdonic, kteří na lekcích budou předvádět i své tance a učit jim zájemce. 

První lekce se uskuteční v pátek od 20 do 22 hodin u fotbalového hřiště v Popicích. Hlavními lektory budou kromě Jaroslava Krčmáře Soňa Valentová a Marie Ambrožová, které se folklórním tancům také dlouhodobě věnují. 

Lekce se budou konat každé dva týdny vždy ve stejný čas. Vstupné na každou z nich je 50 Kč, z čehož bude hrazeno nájemné za prostory a také závěrečná taneční zábava s živou hudbou, která bude vyvrcholením celého tanečního projektu a na kterou budou mít účastníci alespoň tří lekcí vstup zdarma. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám