Hlavní obsah

Položil motorku i se spolujezdcem

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 5. června za ranního rozbřesku přijížděl do Mělníka směrem od Prahy na své červené Jawě 350 alkoholem notně posilněný motorkář se spolujezdcem za zády.

Foto: OŘ PČR Mělník

Podnapilý motocyklista svoji červenou Jawu 350 položil přímo ukázkově.

Článek

Sedmadvacetiletý motocyklista po průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky, načež vyjel mimo tuto a svůj motocykl takzvaně položil. Tento však ještě pokračoval setrvačností až do pravého jízdního pruhu.

Řidič i spolujezdec měli z pekla štěstí, protože z nehody vyšli takřka nezraněni. Jak však zjistili dopravní policisté po příjezdu, vztah řidiče motocyklu k alkoholu byl prokazatelně kladný. Tento nafoukal hned přes dvě promile a kousek.

Škoda na červené Jawě 350 byla odhadnuta na přibližně patnáct tisíc korun.

V pondělí 8. srpna bylo řidiči motocyklu mělnickými dopravními policisty sděleno podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který je v tomto konkrétním případě možno uložit trest odnětí svobody v rozpětí od šesti měsíců do tří let, trest peněžitý nebo zákaz činnosti. Trestní řízení bude dále vedeno na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám