Hlavní obsah

Polička bude v létě kulturní: dvě letní kina týdně, hudba i akce pro děti

Novinky, Karolína Štursová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako vloni bude v Poličce na Svitavsku o prázdninách živo - brzy propukne druhý ročník Poličského kulturního léta. Na návštěvníky čekají letní kina, divadla a výtvarné dílny pro děti, hudební akce, výstavy a mnoho dalšího. Dva měsíce plné kultury odstartují filmovým promítáním již 29. června.

Foto: Centrum Bohuslava Martinů

Zahrada poličského Centra Bohuslava Martinů. Prostor, který bude v létě hostit dvě desítky letních kin, koncerty, divadla a další akce pod širým nebem

Článek

Poličské kulturní léto je projektem Městské knihovny a Centra Bohuslava Martinů, který podporuje město Polička. Na tomto dvouměsíčním multižánrovém festivalu se podílí i řada dalších institucí – o. s. MaTami, o. s. Pontopolis, Divadelní klub i poličští skateboardisté.

„Loňský první ročník byl vydařený a hlavně letní kina vyplnila určitou mezeru v místní prázdninové kulturní nabídce. Proto jsme se rozhodli, že letos bude filmové promítání hlavní náplní programu,“ uvedla ředitelka Centra Bohuslava Martinů Pavla Juklová.

V červenci bude příjemné prostředí zahrady CBM hostit deset letních kin a přibližně stejný počet i v srpnu. Dalšími lákadly jsou například divadla a tvořivé výtvarné dílny pro děti, hudební festival Colour Meeting v parku u hradeb či africký večer s bubnováním a ugandskými tanci.

Ondřej Klein z Poličky se těší na film Woodyho Allena Půlnoc v Paříži a na maraton seriálu Hra o trůny. „Tento historický fantasy seriál, natočený na motivy bestselleru Píseň ledu a ohně, se v dnešní době stává fenoménem. Jsem rád, že první maraton Hry o trůny v ‚letňáku‘ proběhne poprvé v Česku zrovna u nás v Poličce,“ řekl dvaadvacetiletý student.

Zahájení letošního ročníku festivalu proběhne v pátek 29. června promítáním filmového hitu Sherlock Holmes: Hra stínů. V sobotu 30. června se bude konat neobyčejná akce s názvem Skřítkování s celodenním programem pro děti i rodiče.

Kompletní červencový program Poličského kulturního léta je k vidění na webové stránce www.letopolicka.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám