Hlavní obsah

Policistům se podařilo zachránit muže, který se chtěl zapálit a skočit ze skály

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jako bezvýchodnou si svou situaci vyhodnotil 32letý muž, který se rozhodl v sobotu spáchat sebevraždu. K úmyslu si vybral vyhlídku Jindřichova skála v bývalém vojenském prostoru Brdy. Naštěstí se ho po upozornění na možnou sebevraždu podařilo policistům od skutku odradit. Skončil na psychiatrii.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Muž svůj úmysl sdělil známým, ti zalarmovali policii.

Složitý zásah s pomocí vrtulníku

Policisté přijeli oznámení o plánované sebevraždě kolem 9. hodiny a okamžitě zahájili pátrací akci, do které byli zapojeni policisté z okresů Beroun a Příbram.

„Na místo byl vyslán také policejní psovod se psem, kriminalisté, policisté z obvodních oddělení, dopravní policisté a také hasiči. Nasezen byl rovněž policejní vrtulník. Osobu se jim nakonec před spácháním sebevraždy povedlo lokalizovat a vypátrat. Muž měl u sebe připravenou hořlavinou, kterou se chtěl polít a měl v úmyslu se zapálit a skočit ze skalního masivu,” informovala Marcela Pučelíková, mluvčí Policie ČR Beroun.

„Muže se podařilo díky policistům a jejich součinnosti zachránit, a to především zásluhou policisty z Obvodního oddělení Hořovice, který na místě s mužem navázal kontakt a od sebevražedného úmyslu jej odradil. Tomuto policistovi patří velké poděkování, stejně tak i dalším, kteří byli do akce nasazeni, za záchranu toho nejcennějšího, a tím je lidský život,” dodala Marcela Pučelíková.

Muž byl po prvotním ošetření převezen k hospitalizaci do psychiatrické léčebny.

Reklama

Výběr článků

Načítám