Hlavní obsah

Policisté zadrželi trojici mladíků, kteří vykrádali sklepy a auta

Novinky, Milan Haluška

Jejich cílem se staly sklepy, vozidla i další objekty. Řeč je o trojici mladíků, kteří během prázdnin řádili zejména v karvinské městské části Hranice a kradli vše, na co přišli.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

Dva mladíci mají 18, jeden 17 let. Hlavním iniciátorem krádeží a vloupání je jeden ze starších, osmnáctiletý mladík z Karviné. Kriminalisté mu prokázali celkem 15 skutků majetkové kriminality.

Společně se svými kumpány se do ulic vydávali v různém počtu. Nejmladší pachatel vypovídal k šesti případům, jeho o rok starší komplic pak k jednomu. "Komisař proti všem třem zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání pokračujícího přečinu krádeže, porušování domovní svobody, neoprávněného užívání cizí věci a jednoho z trojice i ze zpronevěry," dodala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Mladíci se několikrát vloupali do vozidel, kde vzali doklady, drobné mince nebo autobaterie. Ve sklepních kójích kradli jízdní kola. Jednou se vloupali do chladicího boxu, odkud odcizili celkem 66 kusů různých nealko nápojů. Ve třech případech odcizili osobní vozidlo. Z toho jedenkrát vozidlem bourali, nic se jim nestalo a z místa utekli. V jednom případě dva mladíci  společně vnikli do objektu tepelného výměníku. Tady odcizili počítač a tonery k tiskárnám.

"Iniciátorovi hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až pět let. Stejně starému spolupachateli hrozí odnětí svobody až na dvě léta a nejmladšímu hrozí trest odnětí svobody až na 18 měsíců," uzavřela mluvčí s tím, že vyšetřování je vedeno na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám