Hlavní obsah

Policisté pátrají po lupiči, který vykradl benzinku v Lutonině

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Benzinovou čerpací stanici v Lutonině na Zlínsku vykradl v noci z neděle na pondělí 24. dubna zatím neznámý zloděj. Od té chvíle po něm usilovně pátrají policisté.

Článek

„Zloděj ukradl téměř 73 tisíc korun v hotovosti a poškozením zařízení způsobil škodu minimálně za 66 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestné činy krádež a poškození cizí věci s trestní sazbou až pět let odnětí svobody,“ uvedla ve středu 26. dubna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V pondělí brzy ráno po příchodu do práce zjistila zaměstnankyně čerpací stanice, že se někdo vloupal dovnitř. Svědčily o tom vypáčené a pootevřené zadní dveře. Proto ihned vyrozuměla majitele a Policii ČR.

„Policisté v průběhu vyšetřování zjistili, že lupič vypáčil kromě dveří také kovovou mříž, ve skladě i v kanceláři vykopl dveře a ze zdi urazil signalizační zařízení. Prohledal zásuvky, šatní skříň, vypáčil skříňky s cigaretami. Nakonec násilím otevřel dvířka trezoru a sebral z něj finanční hotovost v bankovkách i mincích. Část mincí zůstala rozházená na podlaze. Majitel čerpací stanice následující den zjistil, že zloděj před činem pravděpodobně vyřadil z chodu signalizační zařízení,“ popsala událost policejní mluvčí.

Policisté žádají případné svědky, kteří si v noci z neděle na pondělí všimli pohybu nějaké osoby poblíž čerpací stanice v Lutonině a mohli by pomoci s objasněním vloupání, aby se ozvali na telefonní číslo obvodního oddělení ve Vizovicích - 974 666 741, případně na linku tísňového volání policie – 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám