Hlavní obsah

Policisté pátrají po lupiči, který přepadl, zbil a okradl ženu

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nepříjemným zážitkem a se zraněním se od nedělního rána 8. dubna potýká pětadvacetiletá žena z Uherskobrodska. „Krátce po páté hodině ranní ji na nádraží v Uherském Brodě přepadl a okradl dosud nezjištěný lupič,“ informovala v pátek 13. dubna policejní mluvčí Milena Šabatová.

Foto: Policie ČR

Policie pátrá po muži, kterého zachytila kamera.

Článek

V neděli ráno mladá žena v Uherském Brodě přešla lávku vedoucí na vlakové nádraží. Kromě dvou mužů, kteří spolu komunikovali, na nádraží nikdo nebyl. Proto zůstala stát na schodišti lávky.

„Během čekání na vlak si všimla, že jeden z mužů odešel a druhý se vydal směrem k lávce. Po schodišti prošel kolem ní až na lávku, tam se otočil a rychlým krokem se vracel. Když ji míjel, popadl její kabelku, kterou měla zavěšenou na rameni a snažil se ji vytrhnout. Žena ale duchapřítomně kabelku chytila oběma rukama a chvíli se o ni s mužem přetahovala. Lupič ji ale levou rukou úderem do obličeje srazil na zem. Ukradenou kabelku nedaleko schodiště vysypal, z jejího obsahu ho zajímala pouze peněženka, z níž si vzal finanční hotovost a zmizel,“ popsala přepadení policejní mluvčí.

Vystrašená a zraněná žena zavolala svému známému, který pro ni přijel a vzápětí ji odvezl na policii, kde celou událost oznámila.

„Podle popisu se jedná o muže ve věku kolem třiceti let, vysokého asi 180 cm s protáhlým obličejem a krátkými tmavými vlasy. Na sobě měl oblečenou bílou mikinu s kapucí a výrazným nápisem na zádech v úrovni ramen a tmavou kšiltovku,“ sdělila k pachateli Šabatová.

V souvislosti s touto událostí žádá policie veřejnost o pomoc při pátrání po totožnosti muže na fotografii.  Své poznatky mohou sdělit na kterékoliv policejní služebně nebo na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám