Hlavní obsah

Policisté na Karvinsku pátrali po dvou nezletilých a nemocném muži

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik pátracích akcí proběhlo během čtvrtečního dne na Karvinsku. Do akce přiletěl i policejní vrtulník s termovizí z brněnské základny.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

První policejní pátrání se odehrálo v Těrlicku. Krátce po 13. hodině oznámila dvaašedesátiletá matka, že pohřešuje svého šestatřicetiletého nemocného syna. Ten z domu odešel s léky a hrozilo, že by mohl spáchat sebevraždu. 

"Na pátrání byla nasazena speciální pořádková jednotka, přiletěl policejní vrtulník, policejní psovodi, policista s terénním motocyklem a na vodní hladině byl v pohotovosti i policejní člun. Do pátrání se aktivně zapojila i rodina. Kolem 17. hodiny v blízkosti sběrného dvoru v obci pohřešovaného muže nalezla jeho sestra," sdělila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Druhá pátrací akce proběhla v Karviné. Čtrnáctiletý mladík se tam pohádal s matkou a poté z domu utekl. "Policisté proto využili nedaleké přítomnosti policejního vrtulníku a ze vzduchu prohledávali okolí městské části Starého a Nového Města. Chlapec však nalezen nebyl, hlídky proto vyrazily do ulic města. Mladík navíc trpí epilepsií a musí užívat léky. Policisté nakonec chlapce ve večerních hodinách v pořádku nalezli poblíž ubytovny Předvoj v Karviné-Novém Městě," dodala mluvčí.

Poslední pátrání proběhlo v Havířově, kde byla od 23. hodiny pohřešovaná čtrnáctiletá dívka. Ta se nevrátila ze školy domů a nedala o sobě vědět. "Policisté ve spolupráci se strážníky po dívce pátrali celou noc. Ráno sama přišla do školy," uzavřela mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám