Hlavní obsah

Policisté kontrolovali ve Zlínském kraji ubytovny

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padělané doklady i marihuanu našli policisté ve Zlínském kraji při nedávné dvoudenní kontrole, během níž prověřili téměř 150 ubytovacích zařízení, desítky dopravních prostředků či vlakových spojů a tisícovku lidí.

Foto: Policie ČR

Foto z kontroly.

Článek

„Na území kraje jsme za dva dny zkontrolovali více než 1200 osob. Do opatření zasáhly každý den na čtyři desítky policistů odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje a jeden policista se služebním psem. Mezi kontrolovanými osobami bylo i 161 cizinců z třetích zemí, tedy zemí mimo EU,“ informoval ve středu 15. listopadu policejní mluvčí Petr Jaroš.

Prvního dne se kontroly se zúčastnili i pracovníci Krajské hygienické stanice Zlínského kraje, kteří ve své kompetenci budou řešit dvě ubytovny, v nichž byly pravděpodobně porušeny hygienické normy.

Za oba dny policisté zjistili 30 přestupků podle zákona o pobytu cizinců na území České republiky.

„Nejčastějším prohřeškem bylo nepředložení platného zdravotního pojištění. Kromě těchto přestupků kriminalisté ve dvou případech šetří i podezření na spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Ve dvou pokojích totiž služební pes vycvičený na vyhledávání takových látek upozornil na přítomnost marihuany, kterou kriminalisté později zajistili,“ dodal Petr Jaroš.

Policisté odboru cizinecké policie navíc vypátrali i čtyři padělky identifikačních karet Rumunska, kterými se prokázali občané státu patřícího mimo Evropsku unii. V případě prokázání spáchání trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny jim podle policejního mluvčího hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

„S dalšíma dvěma cizinci policisté zahájili správní řízení ve věci vyhoštění z území České republiky. Jsou podezřelí, že na našem území pracovali bez povolení k zaměstnání,“ doplnil informace ke kontrole Petr Jaroš.

Reklama

Výběr článků

Načítám