Hlavní obsah

Policisté dopadli na Uherskobrodsku nebezpečného ozbrojeného muže

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Do vězení putoval 26. prosince loňského roku devětadvacetiletý muž z Novojičínska, který se na Uherskobrodsku skrýval před nástupem trestu. Nelegálně ozbrojeného nebezpečného recidivistu zadrželi po bleskové akci na Štědrý den policisté na základě anonymního oznámení.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„V úterý 24. prosince navečer zavolal na linku 158 anonym. Uvedl, že v obci u Uherského Brodu pobývá muž s trestní minulostí, který je uživatelem drog, má u sebe nelegálně držené zbraně a navíc je s ním v domě nedobrovolně nějaká žena. Upozornil také na to, že se na pozemku nachází pes velkého plemene,“ informovala dnes policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Bezprostředně po oznámení začali policisté jednat. Vzhledem k tomu, že se šlo o nebezpečného a ozbrojeného pachatele, vydalo se na místo hned několik hlídek z obvodních oddělení Uherský Brod, Bojkovice a ze zlínského pohotovostně eskortního oddělení. Nápomocen jim byl také psovod se služebním psem. Akci velel dosahový důstojník z Uherského Hradiště.

„Policisté se takticky rozmístili v okolí domu tak, aby pachatel nemohl uniknout a zároveň monitorovali terén a celou situaci. V domě se podle oznámení nacházelo rukojmí, a proto jsme museli být velmi obezřetní. Po chvíli se nám však naskytla skvělá příležitost. Muž totiž vyšel na dvůr. Zasahující policisté toho okamžitě využili, rychlým profesionálním služebním zákrokem hp zpacifikovali a zadrželi,“ popsala zásah mluvčí.

Při osobní prohlídce nalezli policisté u zadrženého krátkou střelnou zbraň. Další střelnou zbraň objevili v domě. Žena, která se tam nacházela, uvedla, že zde pobývala dobrovolně.

„Uvnitř ale na hlídky čekalo další překvapení, našly zde totiž věci, které byly odcizeny po vloupání do domů a chat v Nivnici, Suché Lozi a v Bystřici pod Lopeníkem. Muž se zjevně živil krádežemi. V době zadržení byl pod vlivem drog, velmi agresívní a nepředvídatelný. Výkonu trestu odnětí svobody se tak nakonec stejně nevyhnul. Do věznice putoval hned na Štěpána,” dodala Simona Kyšnerová.

Jeho nově spáchanou trestnou činností se nyní zabývají uherskohradišťští kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám