Hlavní obsah

Policista rozmluvil muži v pražském Karlíně skok z okna

Novinky, Jaroslav Beneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek vyjížděli pražští policisté krátce po poledni do ulice Křižíkova v Karlíně, kde měl v bytě ve čtvrtém patře napadat syn vlastní matku.

Foto: Jaroslav Beneš

Ilustrační foto

Článek

Po příjezdu hlídky na místo našli policisté devětašedesátiletou ženu na chodbě domu, kde již čekala na jejich příjezd. Její syn ji totiž vyhodil z bytu a zamkl se uvnitř.

„Jakmile hlídka vstoupila do bytu, spatřila mladého muže sedícího na parapetu v otevřeném okně, který odmítal jakoukoliv komunikaci, pouze vyžadoval policistu v civilním oděvu a hrozil skokem z okna," uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová. V tu dobu byli již na cestě k místu zásahu hasiči, záchranná služba a policejní vyjednavač.

Do bytu dorazil na žádost mladíka policista v civilu, velitel směny místního oddělení, který se snažil s mladíkem promluvit a uklidnit ho. Policista pak po necelé půl hodině osmatřicetiletého muže odlákal na takovou vzdálenost od okna, aby na znamení mohla zakročit i hlídka a společně pak osobu povalili na zem a předali následně do péče záchranářů.

„Agresivní muž, který se pokoušel o skok z okna ze čtvrtého patra, skončil v psychiatrické léčebně, kde zůstal v hospitalizaci," dodala Rösslerová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám