Hlavní obsah

Policie pátrá po řidiči, který ujel z místa nehody

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie České republiky na Orlickoústecku v důsledku nedodržování bezpečnosti jízdy za zhoršených zimních podmínek řešila dvě dopravní nehody, naštěstí bez zranění, ale se značnou hmotnou škodou.

Foto: PČR Lanškrounsko

Na silnici mezi Jakubovicemi a Lanškrounem došlo k poškození nákladního vozu značky Mercedes-Benz Atego neznámým řidičem, který od nehody ujel.

Článek

Sjízdnost komunikací na Orlickoústecku je zajištěna při větším sněžení mechanizací na odhrnování sněhu, takže hlavní silnice I. třídy jsou většinou holé a umrzlé, na silnicích II. a III. třídy je ujetá sněhová vrstva s posypem, místy však s možností tvorby námrazy. Je proto třeba, aby řidiči dbali zvýšené opatrnosti a vzájemné ohleduplnosti.

Porušení tohoto pravidla bylo v úterý 17. ledna příčinou dvou dopravních nehod, ke kterým došlo na Českotřebovsku a Lanškrounsku.

V úterý odpoledne na silnici mezi obcemi Dlouhá Třebová a Řetová čtyřiašedesátiletý řidič nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky s ujetou vrstvou sněhu krytou posypem a s vozem značky Škoda Fabia se dostal do smyku, při kterém přejel vpravo mimo vozovku. Zde najel na zvýšený svah, převrátil se s automobilem na střechu a narazil do vzrostlého stromu.

Naštěstí řidič vyvázl jen s lehkým zranění. Dechová zkouška na alkohol byla s negativním výsledkem. Na vozidle však vznikla hmotná škoda s předběžným odhadem 70 000 Kč.

Druhá dopravní nehoda se stala před polednem na silnici mezi Jakubovicemi a Lanškrounem. Neznámý řidič jízdní soupravy s hydraulickou rukou nejel dostatečně při pravém okraji komunikace a při míjení s protijedoucím nákladním vozem značky Mercedes-Benz Atego poškodil jeho skříňovou nástavbu. Po střetu nezastavil a pokračoval dál v jízdě na obec Jakubovice.

Nehoda se sice obešla bez zranění, ale vznikla hmotná škoda v předběžné výši 50 000 Kč. Požití alkoholu řidiče poškozeného vozidla bylo vyloučeno.

Podle sdělení policejní tiskové mluvčí Lenky Vilímkové bylo po řidiči nákladní soupravy červené barvy, určené na přepravu dřevní hmoty, vyhlášeno pátrání s požadavkem sdělení jakýchkoliv informací na linku 158 nebo telefonní číslo 974 580 250.

Podle současných informací k porušení dopravní bezpečnosti v Ústí nad Orlicí a nejbližším okolí nedošlo. Pracovníci společnosti TEPVOS, úseku Komunálních služeb mají v případě sněhové pokrývky 4 cm a při předpovědi trvalého sněžení vyhlášenou pohotovost. Tato pohotovostní služba je zajišťována v týdnu od 4 do 21 hodin, o víkendu od 6 do 19 hodin.

Úklid se řídí Nařízením města o zimní údržbě a operačním plánem údržby, kde jsou určeny zóny pro úklid a jejich důležitost. Speciální pohotovost platí pro nemocnici, kam se přednostně vyjíždí. Na úklid nastupuje 10 pracovníků s technikou a 18 pěších pracovníků na úklid autobusových zastávek, krizových míst a lávek, přechodů a chodníků.

Ovšem přes tato všechna opatření při velkých přívalech sněhu, denním tání a silných nočních mrazech musí i sami řidiči a chodci dbát na zvýšenou opatrnost při těchto náhlých kalamitních situacích.

Reklama

Výběr článků

Načítám