Hlavní obsah

Policie hledá cestující z autobusu, který narazil na Orlickoústecku do stromu

• Aktualizováno
Novinky, Stanislava Dvořáková

Policisté hledají cestující, kteří jeli v pátek 25.května linkovým autobusem na Orlickoústecku blízko Žamberka na silnici směrem na Kunvald. Autobus zde narazil do stromu, dříve než policisté přijeli, ale cestující odešli. Policisté však potřebují jejich svědectví.

Foto: PČR

Místo havárie linkového autobusu v Orlických horách.

Článek

V pátek 25. května odpoledne krátce po 13. hodině havaroval linkový autobus na silnici ve směru od Rokytnice v Orlických horách na Kunvald.

Po příjezdu policejní hlídky řidič udal, že se vyhýbal protijedoucímu vozidlu a při najetí na krajnici zadní části narazil do stromu břízy. Při tomto nárazu se jedna z cestujících zranila a musela být z místa havárie převezena k lékařskému ošetření do nemocnice.

U řidiče na místě provedená dechová zkouška na alkohol vyloučila, že by před jízdou požil alkoholický nápoj. Na autobusu však vznikla škoda, která byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Vzhlem k tomu, že všichni cestující před příjezdem policejní hlídky odešli, obrací se policie na cestující tohoto autobusového spoje, aby se přihlásili na linku 158 nebo přímo dopravním policistům na telefon číslo 974 580 251 za účelem podání bližších informací této nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám