Hlavní obsah

Policie chytala v noci z pátku na sobotu opilé mladistvé

Novinky, Jan Močarník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci z pátku na sobotu proběhla v okrese Vsetín akce zaměřená na podávání alkoholu mládeži. Kontrolovala se ale i další protiprávní jednání a to například, zda osoby mladší 18 let nehrají na výherních automatech.

Foto: Jan Močarník

Mikulůvka

Článek

Patnáct opilých dívek a chlapců ve věku od 14 do 17 let přistihli policisté během noci z pátku na sobotu v různých podnicích či v ulicích po celém okrese Vsetín. Nejvíce nadýchal teprve 15letý hoch, kterému naměřili téměř dvě promile. U dalšího stejně starého chlapce dokonce našli v batohu marihuanu.

Téměř tři desítky policistů, mezi nimiž nechyběli ani psovodi se psy, vyrazily do terénu kolem osmé hodiny večer. V plánu bylo projít vytipované podniky a místa, kde se mladistvým bez problémů dostává alkoholu. "Zkontrolovali jsme restaurační zařízení a diskotéky na Rožnovsku, ve Velkých Karlovicích, Karolince, Valašském Meziříčí a v Mikulůvce, kde na koupališti probíhala zábava," informovala v pondělí mluvčí Lenka Javorková.

Během noci policisté prošli desítku vytipovaných provozoven a zjistili 15 mladých lidí ve věku do 18 let pod vlivem alkoholu. Naměřené hodnoty se pohybovaly od 0,08 do 1,97 promile. Nejvíce opilých mladistvých bylo přistiženo na zábavě na koupališti v Mikulůvce, kde alkohol nadýchalo hned pět dívek a tři chlapci ve věku od 15-17 let.

Šest přiopilých mladých lidí nachytali i na náměstí ve Valašském Meziříčí. Teprve patnáctiletý hoch tam nadýchal 1,97 promile. Mezi přiopilými byla i 14letá dívka, které o půl jedné v noci naměřili v dechu 0,82 promile.

"Na náměstí jsme kontrolovali i 15letého hocha, který sice nenadýchal vysokou hodnotu alkoholu (0,08 promile), ale našli jsme u něho v batohu několik sáčků s marihuanou. Za tento přestupek na úseku toxikomanie, který bude dále řešit správní orgán, ukládá zákon až patnáctitisícovou pokutu, přičemž mladistvým se zpravidla ukládá poloviční sankce," doplnila Javorková.

Akce končila v sobotu ve čtyři hodiny ráno. Veškerou opilou mládež policisté předali rodičům. Obdobná rozsáhlejší akce proběhla během letošních prázdnin už dvakrát a policie upozorňuje, že kontroly budou pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám