Hlavní obsah

Polici nad Metují čeká pestrý adventní čas

Novinky, Jana Rutarová

Police nad Metují nabídne v předvánočním čase mnoho kulturních akcí, tvořivé dílny, trhy i milá setkání.

Foto: Štěpán Horák

Adventní neděle v Polici n. Metují

Článek

První adventní neděle začne od 10:00 hodin trhem na náměstí. Ten bude probíhat až do pozdního odpoledne. Pro děti budou celý den přichystány na náměstí stromečky, které můžou zkrášlit donesenými ozdobami, vlastními výtvory, jablíčky...  V 16:30 pozdraví děti Mikuláš a společně rozsvítí vánoční strom.

Na 30. listopadu je v Kolárově divadle připraven Adventní dobročinný koncert. Účinkujícími budou Naďa Urbánková, Luboš Javůrek a jejich hosté.

Již 68. Polické divadelní hry zakončí  1. prosince komedie Rodina je základ státu pražského divadla Palace. Na divadelních prknech se objeví Miroslav Etzler, Sabina Laurinová, Vanda Hybnerová a další.

První prosincový víkend nabídne program pro všechny věkové kategorie. Od 4. do 6. prosince bude na Hvězdě v Broumovských stěnách probíhat 52. ročního Zimního táboření.

Sobota 5. prosince se ve Staré škole v Polici nad Metují ponese ve znamení Medvídkování. Vánočně vyzdobená Stará škola ožije pletenými a plyšovými medvídky. Vánoční atmosféru k tomu pomůžou navodit ukázky a ochutnávky vánoční kuchyně a cukroví. Budou také předváděna tradiční řemesla a prodávány rukodělné výrobky.

Ve stejný den náměstí a sál Pellyho domů ožijí od 9:00 do 15:00 hodin Mikulášským trhem. Neděle nabídne především dětem možnost tvoření.

Muzeum papírových modelů připravilo na 6. prosince od 15:00 hodin dílnu, na které si pod vedením lektorky účastníci vyrobí a nabarví dřevěnou formuli.

Sérii předvánočních koncertů zahájí 8. prosince Základní umělecká škola. V divadle se na Adventním koncertě představí mladší žáci.

Středa 16. prosince bude patřit polickému rodákovi Václavu Hybšovi, který letos oslavil 80 let. V divadle se svým orchestrem a hosty odehraje dva koncerty.

Poslední hudební nabídkou bude Vánoční koncert 20. prosince. Divadlem bude znít Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání Základní umělecké školy.

Zájemci o cestování jsou zváni na přednášku Ctibora Košťála - 9. prosince promítne v divadle fotografie z cesty do Nepálu, kde konec jejich výpravy poznamenalo zemětřesení.

Máte rádi originální, vlastnoručně vyrobené a navíc praktické dárky? Pak jste zváni na další dílnu Muzea papírových modelů. 13. prosince bude na programu výroba originálních rodinných plánovacích kalendářů. Muzeum zpestří na Štědrý den dětem čekání na Ježíška tvořením a prohlídkou muzea.

Na správnou vánoční atmosféru vás naladí Předvánoční vytrubování na náměstí. Zazní koledy a vánoční písně, skauti přivezou betlémské světlo, které si můžete odnést domů a Ostrostřelecká garda polická připraví něco na zahřátí.

Magii starých časů připomene výstava Kouzlo starých hraček. Výstava potrvá od 18. prosince do 17. ledna 2016 ve Staré škole.

Jestli vás vánoční svátky příliš neunaví, můžete se přijít rozloučit se starým rokem k Čertově skále nad Suchým Dolem. 31. prosince tam na vás od 13:00 do 15:00 hodin bude čekat Sarka Farka se svými pomocníky a budou mít pro příchozí připraven čertovsky dobrej mok.

Reklama

Výběr článků

Načítám