Hlavní obsah

Pokračování cyklostezky je ve Světlé prioritou

Novinky, Michaela Poláková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cyklostezka je pro Městský úřad ve Světlé nad Sázavou prioritou i v roce 2013. Už nyní ji mohou obyvatelé města využívat.

Článek

Cyklostezka ve Světlé nad Sázavou dlouho chyběla. „Jsem mile překvapený návštěvností, ale musíme si také na stezku zvyknout. Cyklisti si stěžují na chodce a obráceně,“ popsal první měsíce cyklostezky Jan Tourek, starosta města.

Cyklostezka má za sebou zatím první část výstavby. „V současné době od poslední bytovky pod benzínkou až k mlýnu v Mrzkovicích. Chtěli jsme ji udělat už od mostu, ale bohužel to nejde kvůli pozemkům. Zatím tedy chceme pouze cyklostezku doprojektovat do Smrčné,“ dodal Jan Tourek.

Cyklostezku vedle chodců a cyklistů využívají také milovníci in line bruslení. „Díky bohu za to, že letos byla ze začátku teplá zima, aspoň jsme mohli chodit na kolečkové brusle. Je to skvělé, přestože teploty nebyly úplně to pravé, tak já si rád na brusle zašel,“ potěšila řada teplých dní této zimy bruslaře Marka. Doplnil ho chodec Vít: „Není nad to krásně se projít, v krásném prostředí krásné řeky.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám