Hlavní obsah

Pojeďte zdolávat opičí dráhy v Duhovém parku

Novinky, Jan Řehounek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už jste někdy byli v cirkusu, kde si dobrovolně děláte program sami? Takovou možnost máte v Třebovli, obci nedaleko Kouřimi.

Foto: Jan Řehounek

Děti se s oblibou fotí před obrázky maskotů Duhového parku.

Článek

Jen pár kroků z návsi stojí v mělkém údolí mezi zelenými stráněmi několik cirkusových šapitó, kam v sezóně denně míří stovky dětí. Jmenuje se to tu Duhový park, v řeči malých návštěvníků hopsárium.

V každém z barevných stanů tohoto zážitkového areálu je k dispozici celá řada obrovských skákacích hradů, nafouknutých skluzavek, hopsadel a bůhvíjak se těm atrakcím říká, doplněných lukostřelbou, házením kroužků a dalšími atrakcemi.

Mezi stany a na travnaté stráni aktivity pokračují minigolfem, bludištěm, střelbou z velikého praku, jízdou ve šlapacích motokárách, obrovskou trampolínou, lanovkou, kuličkovou dráhou, paintbolovým areálem. V horkých dnech je možné se osvěžit v kleci s vodní mlhou, je tu i řetízkový kolotoč. Zkrátka je to ráj pro děti.

Na začátku, u barevné brány s pokladnou, dostane každý návštěvník duhový pas – barevnou knížečku na špagátku k pověšení na krk, do níž si po zdolání kterékoliv ze sedmapadesáti atrakcí nalepí kulatou samolepku se symbolem veselého zvířátka.

Denní program vrcholí komentovanou soutěží, v níž ovšem vyhrává každý, kdo si troufne, na tzv. VIP dráze v Duhovém hradu – největším cirkusovém stanu. Obrovské nadšení diváků v hledišti nastává, když se mezi soutěžícími dětmi, bravurně zdolávajícími nástrahy „opičí“ dráhy s točícími se shazovacími lopatkami, houpajícími se překážkami a různými vystrkovadly, objeví někdo s dospělých. To potom celé hlediště skanduje „Spadni! Spadni!“ a spadne-li opravdu, vyslouží si kromě smíchu i neutuchající potlesk.

Nesložitějším úkolem, těžším než spadnout z kluzké kladiny do hlubiny vyplněné molitanem, pro rodiče, prarodiče, učitelky či vedoucí dětských táborů, které si to sem jezdí hromadně užívat, je přesvědčit děti k odjezdu z Duhového parku domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám