Hlavní obsah

Pohár zlivského starosty získali hasiči z Pištína a hasičky z Mydlovar

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 26 družstev Sborů dobrovolných hasičů (SDH), z toho 16 mužských a 10 ženských, se v sobotu 17. června utkalo v prostorách sportovního areálu ve Zlivi na Českobudějovicku o Pohár starosty města Zliv v požárním útoku.

Foto: Petr Pokorný

Ve Zlivi soutěžily i dětské hasičské týmy ve dvojboji složeném z požárního útoku a překážkové štafety 4 x 60 metrů.

Článek

Prvenství v „královské disciplíně“ požárního sportu vybojoval ve Zlivi tým mužů SDH Pištín. Mezi ženami dosáhly mety nejvyšší hasičky z Mydlovar.

Sedmičlenné týmy absolvovaly soutěž podle standardních podmínek tradičního požárního sportu. Muži museli rozvinout požární hadice na 90 a ženy na 70 metrů. Následně proudem vody naplnili dva terče s otvorem o průměru pět centimetrů deseti litry vody. Časomíra byla neúprosná. Měřilo se na setiny sekundy. 

„Rozdíl mezi vítězným a druhým časem v kategorii mužů byl 31 setin sekundy. Zvítězili hasiči z Pištína v čase 20,49 sekundy, druzí byli Střížovští v čase 20,80 a třetí Chotýčanští, při jejichž útoku se časomíra zastavila na hodnotě 21,89 sekundy,“ konstatoval ředitel soutěže a velitel Sboru dobrovolných hasičů ve Zlivi Vladislav Kofl. Domácí tým mužů skončil na sedmém místě. 

Na „bedně“ pak stanuly také ženy. Zlato směřovalo do Mydlovar za čas 21,71 sekundy. Stříbrné ženy z Chotýčan, ale za svými vítěznými soupeřkami zaostaly o pouhých 11 setin sekundy (21,82). Bronzové hasičky z Rudolfova dosáhly času 22,62 sekundy. 

Odpoledním soutěžím mužských a ženských týmů předcházely v sobotu ve Zlivi klání hasičského „potěru“ ve dvojboji smíšených družstev složeném z požárního útoku a překážkové štafety 4 x 60 metrů. 

V konkurenci 25 družstev mladších žáků obsadili první příčku malí hasiči z Olešníku před celkem Chrášťan a Lišova III. Devatenácti týmům starších žáků dominovaly družstva Strážkovic, Chrášťan  a Lišova II. 

„Naši hasiči sice stupně vítězů neobsadili, ale perfektně se zhostili organizace celé soutěže, která znovu měla i díky podpoře Jaderné elektrárny Temelín velmi vysokou úroveň. Myslím si, že účast 26 týmů dospělých a 44 žákovských týmů hovoří za vše. Sportovní areál zaplnili kromě závodníků i stovky diváků, vyšlo počasí a všichni se dobře bavili. To je také jedním z hlavních cílů těchto sportovních akcí,“ zdůraznil starosta Zlivi Jiří Štabrňák.

Reklama

Výběr článků

Načítám