Hlavní obsah

Pohádkový muzikál Mrazík se vrací v další repríze na scénu Divadla Jiřího Myrona

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Dnes už kultovní pohádka Mrazík, kterou uvádí v muzikálové podobě od prosince 2011 Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě, čeká další repríza. Proběhne v neděli 24. března od 11 hodin na scéně Divadla Jiřího Myrona.

Foto: archiv NDM Ostrava

Postavu Nastěnky hraje a zpívá Veronika Gidová.

Článek

Příběh o krásné a pracovité Nastěnce, statečném, ale domýšlivém Ivanovi a jejich zpočátku komplikované lásce, která má tu čarovnou moc, že zlomí nejen pýchu a domýšlivost Ivanovu, ale také mocné kouzlo berly mrazilky. Muzikál Mrazík má za sebou v Česku už dvě premiéry - a obě na ledě. Po čtrnácti letech, kdy doslova obletěl celé Česko a Slovensko a vidělo ho přes milion diváků, zakotvil v Národním divadle moravskoslezském.

Na rozdíl od zimních stadiónů ho může dětské publikum společně s dospělým doprovodem vidět bez bruslí, zato s živou hudbou a zpěvem. 

Pohádkový muzikál, pod nímž jsou jako autoři podepsáni Boris Urbánek a Nikolaj Budaškin, se hraje v překladu Jiřího Sedláčka, Hermíny Motýlové a Karla Michaela Walló. Režii úspěšného představení má Ondřej David.  

V hlavních rolí diváci uvidí Veroniku Gidovou v roli Nastěnky a Roberta Jíchu coby Ivana. Vypravěčku hraje Veronika Forejtová, zatímco Marfušu ztvárňuje Jana Kurečková, macechu hraje Zdeňka Babrajová. Jan Drahovzal se převtělil do postavy Mrazíka, do postavy Baby Jagy byl obsazen Marcel Školout.  

Pro diváky nabízí Národní divadlo moravskoslezské Ostrava výhodné vstupné v podobě rodinné slevy.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám