Hlavní obsah

Pohádkové Vánoční hvězdy zazáří nad Karlovými Vary

Novinky, Milan Veselý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarská hvězdárna uspořádá ve spolupráci s Pouličním divadlem Viktora Braunreitera ve svém astrosále 14. prosince charitativní pohádkové vystoupení nazvané Vánoční hvězdy nad Karlovými Vary.

Foto: Milan Veselý

Na představení se rozhodně nikdo nenudil

Článek

Představení je stejně jako vloni určeno především pro děti z dětských domovů a vesničky SOS. Hvězdárna společně s Pouličním divadlem chce opět pozvat děti do hvězdárny a zábavným pohádkovým vystoupením jim zpříjemnit dobu předvánočního shonu. Kdo zná vystoupení tohoto divadla, jistě ví, že o dobrou zábavu rozhodně nebude nouze.

Opět, zde bude na děti čekat po pohádce něco sladkého "na zub", uslyší známé koledy, zahrané na zobcovou flétnu, a budou-li chtít, můžou si je i společně zazpívat. Na úplný závěr pořadu, pokud to dovolí příznivé povětrnostní podmínky, se děti budou moci podívat i na krásu předvánoční noční oblohy. Na ní lze v tuto dobu spatřit nejen planety naší sluneční soustavy, jako například Jupiter s jeho čtyřmi největšími měsíci, ale i mnoho vzdálenějších hvězd a mlhovin.

Minulý rok děti nejvíce zajímalo, jak to bude s koncem světa, zda vůbec nějaký bude. I letos jsou pracovníci hvězdárny připraveni zodpovědět mladým návštěvníkům všechny otázky týkajících se vesmíru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám