Hlavní obsah

Pohádkové putování, stavbu hradu z cukru i sklizeň bonbonovníku nabídne zámek Loučeň

Novinky, Ivana Kvasnicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gurmánské podzimní slavností s názvem Slavnosti mlsných jazýčků aneb Vítejte v království Krále Mlsoně proběhnou na zámku Loučeň v sobotu 3. října. Ani v průběhu letošního šestého ročníku akce nebude chybět sklizeň bonbonovníku, stavba hradu z cukru a prohlídky zámku s ochutnávkou vín nebo s čokoládou.

Foto: zámek Loučeň
Článek

„Přijměte pozvání od krále Mlsoně do jeho pohádkového království všech chutí. Děti si zasoutěží, zatancují, mohou se podívat na pohádky, nebo mohou zdobit palačinky, ale pozor! Pomůže jim Bílá paní loučeňská. Ale i rodiče budou moci soutěžit třeba v pojídání Čápu s mákem či zavzpomínat na to, co se vařilo ve filmových pohádkách - a samozřejmě ochutnávat regionální potraviny i dobré pití. A my si budeme přát, aby nastalo babí léto a počasí nám přálo,” uvedla Dana Stehlíková, kulturní referentka. 

Na nádvoří zámku bude probíhat celodenní program v doprovodu královského orchestru, jemuž velí dirigent Zvonimír Veselka. Těšit se můžete na kuchařku Aninku, která prozradí královské recepty a také uvaří pár lektvarů. Připravené budou i soutěže v pojídání Čápů s mákem nebo Vtipné kaše. Program začne v 11 hodin a potrvá do 16 hodin. 

Pohádkové putování za Řádem šunky zlaté

Malí návštěvníci se můžou zapojit do pohádkového putování v parku, kde potkají  Ježibabu z perníkové chaloupky nebo Princeznu se zlatou hvězdou, Sněhurku, Hloupého Honzu nebo vodníka.

Každá pohádková bytost má připravený nějaký ten úkol, a pokud splní všech 5 pohádkových úkolů, obdrží v cíli od kuchaře Jiříka odměnu: Řád šunky zlaté

Sklizeň bonbonovníku a stavění královského hradu

První sobotu v říjnu dozraje na Loučeni bonbonovník a to je okamžik na který se těší především děti, protože nikde jinde bonbonovník neroste. Sklizeň bombonovníku je připravena od 15 hodin.

Pro návštěvníky jsou připravené na zámku hned dvě rarity. Druhou je stavění královského hradu z kostek cukru. Okolo 12. hodiny odstartuje soutěž v stavění hradu z kostek nebo největšího komínu z kostek cukru. Návštěvníci si tuto činnost velice oblíbili a tak budou moci stavět až do ukončení programu. 

Dětské pohádky v přírodním amfiteátru 

Co by to bylo za pohádkové království bez pohádek? Pro děti jsou připravené dvě pohádky; Jak zvířátka vařila dort pro krále Mlsoně (ve 12 hodin) a Lesní pohádka víly Amálky (ve 14 hodin). 

Prohlídky zámku s mlsáním čokolády i ochutnávkou vín

Pro návštěvníky jsou také připravené prohlídky zámku a to s kuchařkou Aninkou nebo s komorníkem. A nebude chybět ani čokoládová prohlídka nebo prohlídka s ochutnávkou vín! 

Brány zámeckého areálu se otevřou v 10 a kouzelný klíč zavře pohádkové království v 17 hodin.    

Reklama

Výběr článků

Načítám