Hlavní obsah

Pohádkové postavy zvou na návštěvu zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako každý víkend, tak i v sobotu na apríla a v neděli 2. dubna, lze v Mníšku pod Brdy navštívit s dětmi tajemné sklepení zámku, ve kterém se dostanete do pohádkového světa.

Foto: Anna Čelouchová

Letní víla se těší na návštěvníky zámku.

Článek

Mezi třinácti pohádkovými bytostmi, které v Kouzelném sklepení zámku potkáte, jsou také sestry víly, které nejraději tančí při měsíčku na paloučku nad zámkem, kde se říká na Skalce.

Každá představuje jedno roční období a podle počasí, které právě venku panuje, se zdá, že po zimě nastoupilo rovnou léto. Jarní víle se asi nechce vládnout, zato Letní víla se dere na trůn. Je oblečená v šatu zlatožlutém jako svítící slunce a přináší nám teplé dny.

Na dětské návštěvníky a jejich rodiče se ale těší třeba i pan král s rodinou, vodník z rybníka pod zámkem, anděl nebo čarodějnice na koštěti se svými zvířecími kamarády.

V zámeckých interiérech můžete navštívit dvě prohlídkové trasy, reprezentační místnosti s barokní kaplí nebo soukromé komnaty s dětským pokojíkem.

Reklama

Výběr článků

Načítám