Hlavní obsah

Podzimní salon uměleckého sdružení Parnas představí dvě desítky výtvarníků

Novinky, Dana Kybicová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malá královopolská galerie v Husitské ulici 1 v Brně od čtvrtka 29. září ožije tradičním Podzimním salonem uměleckého sdružení Parnas.

Foto: Dana Kybicová

Předseda sdružení Richard Tribula při instalaci výstavy

Článek

Více než dvacet brněnských výtvarníků, členů Parnasu a jejich hostů, představí ukázky své tvorby v prostorách předsálí obřadní síně ÚMČ Královo Pole neboli v Malé královopolské galerii. Výstavy pořádá již od roku 1996 a pod heslem zakladatele pana Jaroslava Šubrta "výtvarník nežije, pokud nevystavuje", v přibližně třítýdenních intervalech zahajuje výstavy známých i začínajících umělců.

Letošní Podzimní salon předvede díla současných brněnských malířů a výtvarníků jako krajinomalbu Dany Pacákové, Zdeňka Tichého, Jugo Machaře, Richarda Tribuli a Josefa Šidáka.

Uvidíte zátiší a květiny Věry Jonášové, Kateřiny Hrubé, Marie Bernardi, akvarely Františka Chládka a Svatopluka Drápala, keramiku Jany Urbanové a zajímavá abstraktní díla Quirina Jedličky, což jistě potěší svojí různorodostí návštěvníky výstavy. Parnas také uvádí mezi výtvarníky nové autory, mezi nimi například Petra Kvapila a další.

Výstava bude zahájena vernisáží ve čtvrtek 29. září v 17 hodin. Díla budou vystavena do 17. října, výstavní síň je otevřena v pracovní dny od 10 do 12 hodin a od 14 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám