Hlavní obsah

Podvodnice Jekatěrina obrala staršího muže ze Zlína o tisíce

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín – Slibům pětačtyřicetileté Jekatěriny z Ruska neodolal důvěřivý třiasedmdesátiletý muž ze Zlína a poslal jí přes 60 tisíc korun za slib, že společně oslaví její narozeniny a žena s ním prožije týden ve Zlíně.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Ilustrační foto.

Článek

„V dubnu ho kontaktovala na internetové seznamce pětačtyřicetiletá žena, která se představila jako Jekatěrina z Ruska. Popsala mu svoje rodinné prostředí s tím, že by s ním chtěla koncem dubna oslavit svoje narozeniny a strávit týden ve Zlíně,“ uvedla ve čtvrtek 13. prosince policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V souvislosti se svým příletem požádala o částku 1500 dolarů na cestu a muž jí obnos prostřednictvím mezinárodní peněžní společnosti ochotně poslal.

„Jekatěrina mu odepsala, že si peníze vyzvedla a koupila si letenku. Následující den mu poslala další email s tím, že je na letišti, kde koupila dárek, se kterým ji nechtějí pustit přes letištní kontrolu. Požádala o 1300 dolarů, v opačném případě jí prý hrozí vězení.  Prostřednictvím stejné společnosti jí proto zaslal další peníze. Od té doby se Jekatěrina stala nekontaktní a důvěřivý senior přišel o víc než šedesát tisíc korun,“ upřesnila policistka.

Podle policistky se cizinka dopustila trestného činu podvod a prozatím neznámé pachatelce hrozí v případě jejího vypátrání a odsouzení trest odnětí svobody až na pět let. Podvod na internetu šetří policisté z oddělení hospodářské kriminality ve Zlíně.

„Vzhledem k tomu, že se jedná již o několikátý podobný případ, varujeme všechny muže a ženy, kteří se seznamují prostřednictvím různých internetových aplikací, aby byli obezřetní a v žádném případě neposílali peníze lidem, které neznají,“ zdůraznila Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám