Hlavní obsah

Podváděný muž těžce zranil soka v lásce a skončil za mřížemi

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Do vazební věznice poslal minulý týden soudce třicetiletého agresivního muže ze Zlína, který v polovině března pěstmi a kopanci těžce zranil svého o třináct let staršího soka v lásce. V případě odsouzení mu hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Článek

„Po zjištění, že útočník byl v roce 2015 podmíněně propuštěn z věznice, kde si odpykával trest za loupež, na zkušební dobu do roku 2018, podali kriminalisté návrh na jeho umístění do vazby, který soudce akceptoval,“ oznámila v úterý 21. března policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

V polovině března se na neplánovaném večírku v bytě na sídlišti ve Zlíně sešli dva muži a dvě ženy. Společně řešili nevěru jednoho z nich s přítelkyní druhého. Když potom pod vlivem alkoholu došlo na tajné doteky nevěrníků, mladšího muže to natolik rozlítilo, že chtěl vzít problém do svých rukou a vyřešit ho.

„Neodhadl však zřejmě intenzitu, se kterou se do řešení pustil, starší muž se totiž ranám vůbec nebránil. Pěstmi a kopanci mu útočník způsobil těžké zranění a jen shodou šťastných okolností nedošlo k závažnějšímu a život ohrožujícímu zranění. Při vzájemné rvačce, do níž se po chvíli pustily i ženy - sokyně, se nakonec zranili všichni. Policisty přivolala jedna z žen,“ popsala rvačku policistka.

Všichni účastníci večírku byli pod vlivem alkoholu, muži nadýchali bezmála dvě promile. Nejmladší a nejagresivnější z nich skončil v policejní cele. „Policejní komisař obvinil agresora ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu, za což zákon ukládá až desetiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Monika Kozumplíková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám