Hlavní obsah

Podpora výuky technických oborů: středoškoláci obdrželi nové ipady

Novinky, Radim Kašpar

Díky projektu Digitální škola III - podpora využití ICT ve výuce technických předmětů, který je realizován na Střední škole logistiky a chemie v Olomouci, mohou studenti tří středních škol z Olomouckého kraje využívat ve výuce moderní tablety - ipady.

Foto: Gymnázium Šternberk

Studenti Gymnázia Šternberk

Článek

Středoškoláci se připravují na druhé pololetí s novými tablety. Slavnostní předání tabletů se uskutečnilo na Střední škole logistiky a chemie (SŠLCH) v rámci realizovaného projektu Digitální škola III - podpora využití ICT ve výuce technických předmětů, reg. číslo: CZ.01.07/1.1.26/01.0018 financovaného z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Akce se zúčastnil také vedoucí Odboru školství Olomouckého kraje Mgr. Miroslav Gajdůšek, MBA.

Moderní tablety obdrželi nejen studenti Střední školy logistiky a chemie, ale také partnerské školy Gymnázium ve Šternberku a Střední průmyslová škola v Hranicích.

"Primárním cílem projektu je vybudování efektivního a kvalitního vzdělávacího procesu v přírodovědných oborech, především ve výuce chemie, biologie a ICT, který je založen na technologické podpoře ICT. Vzdělávací proces je realizován zejména za využití moderních výukových digitálních pomůcek. V rámci projektu se pořídilo více než 100 tabletů, které využívají jak žáci, tak i pedagogové," uvedla ředitelka SŠLCH PaedDr. Daruše Mádrová.

Projekt zhodnotil také vedoucí OŠMT Miroslav Gajdůšek: "Projekt Digitální škola navazuje na dobrou tradici již dvou realizovaných projektů obdobného zaměření. Podpora projektů s cílem využívat moderní ICT prvky ve výuce technických oborů sahá v našem kraji někdy do roku 2008. Obdobné projekty hodnotím velmi pozitivně a jsou příkladem dobře vynaložených financí a systematické práce."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám