Hlavní obsah

Podnikatelský inkubátor PIN byl slavnostně otevřen

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oficiální otevření nově vzniklého podnikatelského inkubátoru PIN proběhlo v úterý 4. února před budovou S-Klubu v Olomouci přesně v 14 hodin. Tento den byl pro PIN velice významnou událostí. Setkali se zde nejen tvůrci nového projektu, ale i představitelé některých významných olomouckých institucí.

Foto: Radim Kašpar

Slavnostní otevření PINu

Článek

Slunečný únorový den přál oficiálnímu otevření inkubátoru. Bylo připraveno malé pohoštění, nechybělo ani přestřižení slavnostní pásky a sklenička šampaňského, která symbolizovala křest nově vzniklého projektu, který má jistě velký potenciál.

Tvůrci inkubátoru si právě proto dovolili pozvat představitele a řídící pracovníky institucí, kteří prokázali zájem blíže se seznámit s myšlenkou podpory mladých lidí v oblasti podnikání. Přišli například představitelé Agentury CzechInvest, odboru školství, mládeže a tělovýchovy Krajského úřadu Olomouckého kraje, Vědeckotechnického parku Univerzity Palackého v Olomouci, Moravské vysoké školy, Okresní hospodářské komory Olomouc a Mladých konzervativců.

Díky této akci byl navázán příslib spolupráce, který povede k tvorbě něčeho zajímavého a v Olomouci dosud nevšedního. Jsou postaveny základy efektivní pomoci mladým lidem prostřednictvím podnikatelského inkubátoru PIN.

Myšlenka se zrodila v hlavě Romana Štěpánka, který byl nejen svědkem, ale stal se i strůjcem několika úspěšných projektů. Věří, že tento bude minimálně stejně tak zdařilý. Podnikatelský inkubátor PIN je zaměřen na pomoc mladým a nezkušeným potencionálním podnikatelům. Těm, kteří mají zajímavé nápady v oblasti podnikání.

PIN chce ukázat, jak reálná je cesta k úspěchu vlastní odvahou a pílí zhmotnit své nápady. Uvědomuje si, jaká je v současné době situace na trhu práce, kdy spousta schopných absolventů končí dlouhodobě na úřadech práce a přitom jsou jejich nápady a talent naprosto nevyužity.

Podnikatelský inkubátor má za cíl nabádat tyto mladé lidi k uchopení budoucnosti do vlastních rukou. Tato nepříznivá situace není lhostejná ani ostatním, kteří se sešli při úterním otevření a mají zájem o zapojení se do projektu. Je tedy možné konstatovat, že slavnostní akce byla úspěšnou a splnila svůj účel. Dostala se do povědomí nejen středoškoláků a vysokoškoláků, na které byla orientována již dříve uskutečněná propagační kampaň, ale nyní oslovila a navázala spolupráci s podobně zaměřenými institucemi. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám