Hlavní obsah

Podnikatelé diskutovali v Ostravě s náměstkem ministra průmyslu a obchodu

Novinky, Martin Kovalský

V Ostravě na konci července proběhlo setkání podnikatelů sdružených v podnikatelském klubu Czech Cool Trade s náměstkem ministra průmyslu a obchodu Karlem Novotným.

Foto: Martin Kovalský

Diskuze s náměstkem ministra průmyslu a obchodu

Článek

Celá setkání proběhla ve velmi neformální, přátelské atmosféře a užitečné informace o podnikatelských příležitostech byly prokládány odlehčenými historkami. 

Na začátek celé dvouhodinovky si náměstek Novotný připravil prezentaci k Operačnímu programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost s důrazem na to, jak je tento program využitelný pro malé a střední podnikatele.

Poté nastal prostor na dotazy a rozvířila se plodná debata o možnostech ale také překážkách, se kterými se malí podnikatelé v České republice potýkají. V této diskuzi nabídl pan náměstek své zkušenosti jak z veřejné sféry, tak z obchodu, ve kterém se mnoho let pohyboval.

Podnikatelé především kritizovali stále velkou byrokracii a nedostatek dotačních možností pro malé podnikatele. Velká kritika se také snesla na velmi složité čerpání dotací protřednictvím ministerstva pro místní rozvoj.

Jak náměstek Novotný, tak členové Czech Cool Trade klubu na závěr vyjádřili přání, aby se podobná setkání pravidelně opakovala.

Reklama

Výběr článků

Načítám