Hlavní obsah

Podkrkonošští dominovali republikovým turnajům v moderních šipkách

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úvodní republiková Grand Prix Unie šipkových organizací sezony 2019 se o uplynulém víkendu uskutečnila ve Žďáru nad Sázavou. Mezi více než čtyřmi stovkami startujících se představila početná řada hráčů reprezentující týmy, respektive města a obce, ze severní části Královéhradecka.

Foto: Roman Smékal

Vítězkou prestižní TOP Grand Prix se stala Alena Gregůrková z ŠK Republika Úpice.

Článek

A představení to bylo vskutku povedené. Ovládli totiž pět ze sedmi hlavních soutěží.

Zaměříme-li se na výsledky jmenovitě, pak nejvýraznějšími postavami byly Alena Gregůrková a Pavel Drtil, které kralovaly nejprestižnějším individuálním turnajům TOP.

Ani jedno jméno není třeba nějak zvlášť představovat: obě patří mezi českou špičku, jsou dá se říci dlouholetými stálicemi národního týmu ČR a několikanásobnými evropskými šampiony. Přesto sportovní osud jednoho z nich překvapí zajímavým zjištěním. Drtil má v TOPce na kontě 29 startů (z 41 možných) v nichž stanul 14krát na stupních vítězů. Ovšem - a zde je avizovaný překvapivý nález - tuto sobotu to bylo jeho teprve druhé prvenství, na které čekal téměř na den přesně neuvěřitelných 10 let.

V mužských TOP turnajích to nebylo pouze o Drtilovi. Bronz si vyházel jeho týmový kolega Antonín Davídek, který se na bednu postavil podruhé v kariéře, a krásný výsledek zaznamenal ve své premiéře i pátý Michal Ulrich. Mezi nejlepší osmičku se dále probil Martin Popelka, který skončil stejně jako Ulrich pátý.

Vraťme se ale ještě na okamžik zpět ke Gregůrkové a Drtilovi, kterým se dařilo i v dalších kategoriích. Drtil na další medaili sice nedosáhl, když v mužských dvojicích skončil čtvrtý a v mixových pátý, přesto je jeho počin chvályhodný. To Gregůrková dokázal triumf zopakovat v ženských dvojicích, kde se spoluhráčkou ze středních Čech Marcelou Rajmanovou slavila hattrick (prvenství v posledních třech Grand Prix).

Dalším turnajem, kde slavil hráč z podkrkonošského regionu, byla Nominační Grand Prix mužů. Tu vyhrál Roman Benecký, který se tím kvalifikoval do příští TOPky. Páté a poslední prvenství pro náš region pak zaznamenal Martin Popelka v mixech. No a medailovou sbírku, čítající celkem sedm kovů, zkompletovala Eva Košťálová, jenž brala bronz ve dvojicích žen.

Při pohledu na výsledkové listiny hlavních soutěží nelze opomenout i dvě mimomedailová umístění. Konkrétně krásnou pátou příčku Moniky Formanové a neméně cennou devátou mladé žačky Nely Melicharové v Nominační Grand Prix žen.

Kompletní výsledkový servis nabízí oficiální web Unie šipkových organizací - www.sipky.org

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám