Hlavní obsah

Podhůří Jeseníků čeká trocha exotiky

Novinky, Bára Haušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak chutná Indie a jak se žije indické ženě v malé vesnici v Jeseníkách, se dozvědí návštěvníci šumperské kavárny PředMěstí v pátek 21. února. Čeká je Indický večer se stylovou hudbou a kompletním menu. Vše v režii Anju Prudik, která se narodila v Díllí a vdala se do Rejchartic.

Foto: archiv sociálního podniku PředMěstí

Kavárna PředMěstí nabízí především regionální produkty. Mimo tematické večery, kdy se servíruje exotika.

Článek

„Ve speciálním Indickém večeru se bude servírovat jako předkrm Aloo Tikki - osmažený bochánek směsi brambor a arašídů, sypaný římským hrachem, podává se s jogurtem a indickou omáčkou chutney. Následně se mohou návštěvníci těšit na kuřecí pasandu, což je severo-indický pokrm z kuřecího masa naloženého v jogurtové, kořeněné marinádě a subzi zeleninový pokrm různých chutí a puri placka jako příloha. Menu uzavře gajar ka halwa – sladký dezert z mrkve, různých oříšků a rozinek,“ uvedla Tereza Kapplová z kavárny PředMěstí.

Indický večer tak naváže na večery zahraničních kuchyní, kdy se role hostitelů a kuchařů ujali cizinci žijící v regionu. Na PředMěstí se tak již odehrál Řecký a Turecký večer. Stalo se tradicí, že kuchař – amatér si s hosty popovídá nejen o přípravě podávaného menu, ale i o svém životě a zkušenostech v tuzemsku. Výjimkou nebude ani Indický večer, kdy návštěvníky čeká i malé překvapení.

Kavárna PředMěstí staví svoji filozofii na odpovědnosti vůči regionu i lidem, kteří v něm žijí. Zákazníci si zde mohou dopřát, mimo tematické večery, místní produkty. Jako jedna z mála v regionu zaměstnává výhradně osoby se zdravotním omezením.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám