Hlavní obsah

Poděbradské mažoretky postoupily do finále mistrovství ČR

Novinky, Michal Suchánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poděbradské mažoretky ve dnech 31. května - 1. června vybojovaly postup na domácí finále mistrovství ČR, které se bude konat 13. - 15. června v Poděbradech.

Foto: Michal Suchánek

Poděbradské mažoretky

Článek

Do Strakonic dívky postoupily z oblastního kola, které se konalo v Chlumci nad Cidlinou. Ve Strakonicích se v kategorii Klasická mažoretka - Děti starší střetlo celkem 12 souborů z různých koutů naší republiky.

Dvoudenní závody zahájil průvod mažoretek městem krátce po sobotním poledni. V sobotu bylo na programu Pochodové defilé, které se konalo tradičně na mostě Jana Palacha. V neděli pak byli k vidění pódiové formace. Nedělní vystoupení bylo zakončeno tanečním show v podání Řepických babiček. 

Kolem 17. hodiny se Poděbradské dívky zúčastnily slavnostního vyhlášení. Choreografka Klára Doležalová i vedoucí skupiny MUDr. Romana Husáková zřejmě tuší, že to vyjde a dívky postoupí. Vystoupení se povedlo. Každá z nich si postup přeje.

Dívky obsadily krásné 2. postupové místo. Na stupínek ještě vyšší je nepustily jejich kolegyně z Olešnice. Třetí místo obsadily Dobrovice. 

Z celkem 12 mažoretkových souborů nakonec postupuje prvních 8. Tolik vyhlížené velké finále se bude konat 13. - 15. června v Poděbradech.

Reklama

Výběr článků

Načítám