Hlavní obsah

Podchod pod tramvajovou zastávkou v Ostravě-Hrabůvce je již v provozu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Ostravě-Hrabůvce na ulici Dr. Martínka se již delší dobu budoval podchod pod tramvajovou zastávkou ve směru od Polikliniky k nákupnímu středisku Venuše. Zcela funkční je od 3. října.

Foto: Josef Zajíc

Nový podchod na ulici Dr. Martínka V Ostravě - Hrabůvce.

Článek

Podchod byl vybudován pod tramvajovou zastávkou Poliklinika. Směřuje od Polikliniky v Hrabůvce k nákupnímu středisku Venuše. Byl vybudován firmou Eurovia nákladem téměř 14 miliónů korun.

Nový podchod je prostornější a bezbariérový. Je kvalitně osvětlen a osazen bezpečnostním kamerovým systémem.

V podchodu jsou prostorná sociální zařízení a k nástupištím na tramvaje jsou plošiny pro vozíčkáře. Byly zde vybudovány tři pevné místnosti pro budoucí prodejce. V obou směrech jsou kvalitní široké vstupy jak po schodech, tak po chodníčku, dostatečně širokém pro vozíčkáře či rodiče s kočárky.

"Podchody jsou jedním z hlavních problémů, na které občané poukazují. Proto jsem rád, že se nám je daří opravovat. Další se budou postupně rekonstruovat," konstatoval starosta Městského obvodu Ostrava-Jih Karel Sibinský.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám