Hlavní obsah

Pod tíhou mokrého sněhu se na Zlínsku lámou stromy a padají střechy

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od nedělní půlnoci do patnácté hodiny v pondělí 14. ledna vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči ve Zlínském kraji k osmi událostem, spojených se sněhovou nadílkou. Všechny se naštěstí obešly bez zranění.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči odklízeli ze silnic popadané stromky.

Článek

„Pod tíhou mokrého sněhu se v kraji lámou stromy, které často padají na silnice a brání řidičům v průjezdu. Hasiči vyjížděli především k popadaným stromům na komunikace a k odstranění rampouchů a převisů ze střech. Ve čtyřech případech se jednalo o oblast Vsetínska, jednou na Zlínsku a jednou na Uherskohradišťsku,“ informovala dnes tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Dvakrát vyjeli hasiči k propadlé střeše. „O půl desáté dopoledne spěchali profesionální hasiči z Valašských Klobouk do místní části Smolina. Zde se pod tíhou mokrého a těžkého sněhu nahnul nad zaparkovaným vozidlem přístřešek a opřel se o auto. Hasiči sníh odklidili, přístřešek zpět přetlačili a zajistili. Poté s vozidlem vyjeli ven,“ popsala jejich zásah mluvčí.

Krátce po poledni vyjeli místní dobrovolní hasiči v obci Jablůnka na Vsetínsku k propadlé střeše haly, kde pomáhali s odstraněním spadlých částí.   

Reklama

Výběr článků

Načítám