Hlavní obsah

Pod Bezdězem se bruslilo a jezdilo na kole

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 23. srpna byl otevřen volnočasový areál ve Vrchbělé. Nachází se mezi hradem Bezděz a městem Bělá pod Bezdězem.

Foto: Monika Čapková

Předseda vlády Bohuslav Sobotka, předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, náměstek hejtmana Karel Horčička

Článek

Návštěvníci mohli v plném provozu zažít báječnou atmosféru tohoto místa, které nabízí plno možností k relaxaci a poznání. Děti mohly obdivovat zvířátka - koně, pštrosa, kozy i ovečky. Dále se mohly zabavit na různých prolézačkách v parku určeném jenom jim, kde jsou i dětské záchody.

Naučná je i stezka, kde je možné se seznámit s dalšími památkami v okolí i poznávat květiny. Odvážnější jedinci si prolezli lanové centrum a vesměs všichni, kdo vládli trochu silami, si vylezli na vyhlídkovou věž, která nabízí pohled na Bezděz jako na dlani.

Nejvíc zvědaví však byli asi bruslaři na kolečkách, kteří si ozkoušeli náročnost in-line dráhy (víc než 7 km dlouhé) v čele s mistrem Evropy v bruslařských dovednostech Petrem Manďákem. Malí cyklisté pak mohli svou dovednost předvést při jízdě na nerovném povrchu. O tuto atrakci byl veliký zájem, stejně jako o účinkující, kterým pro tento den patřilo velké pódium.

Dětem divadlo hrál a zpíval Honza Krejčík. Dospělé pak bavili svými písničkami Jirka Zonyga s Klárou Vojáčkovou, kapely Crossband a Děda Mládek Illegal Band. Všichni zmínění přinesli pod Bezděz krásnou letní pohodu. Snad se tam udrží i pro dny příští.

Reklama

Výběr článků

Načítám