Hlavní obsah

Po tragické nehodě na Rallye Český Krumlov zemřel spolujezdec

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragicky skončila sobotní rychlostní zkouška v rámci Rallye Český Krumlov. Jedna z posádek po poledni se svým vozidlem havarovala a spolujezdec na následky zranění večer v nemocnici zemřel.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Čtyřicátý ročník Rallye Český Krumlov se konal v pátek a sobotu v jižních Čechách. Na jedné z rychlostních zkoušek měla nehodu posádka se startovním číslem 43. Čtyřicetiletý řidič zřejmě nezvládl řízení a v osadě Cetviny narazil do kostela.

Oba členy posádky záchranáři převezli do nemocnice v Českých Budějovicích.

„V sobotu okolo deváté hodiny večer oznámila policistům nemocnice v Českých Budějovicích, že na oddělení ARO zemřel devětačtyřicetiletý muž, který jel jako spolujezdec v jednom soutěžním vozidle,“ uvedla v neděli policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Řidič je i nadále hospitalizován v nemocnici s blíže neurčeným zraněním.

Zemřelým spolujezdcem je Aleš Zimolka. Informaci zveřejnil organizátor závodu na své webové stránce v prohlášení ředitele závodu Jindřicha Kunce, který tak vyjádřil hluboký zármutek nad tragédií. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám