Hlavní obsah

Po Šumavě mají originální služby v nabídce i Jeseníky

Novinky, Bára Haušková

Skupina produktů se značkou JESENÍKY originální produkt® se nově rozrostla o originální služby. Zatím v Jeseníkách ponesou značku s fialovým zvonkem jesenickým dvě zařízení poskytující ubytování a stravování.

Foto: Bára Haušková

Originální horská chata s osmdesátiletou tradicí vítá turisty v každé roční době za každého počasí.

Článek

„Myslím si, že oba systémy – produkty a služby, by se mohly vzájemně velmi dobře doplňovat. Ať už se jedná například o využívání místních surovin pro přípravu tradičních jídel či prodej těch pravých suvenýrů pro návštěvníky v těchto zařízeních,“ uvedla koordinátorka projektu Lenka Krobotová z MAS Horní Pomoraví.

„V příštím roce se chystáme na rozjezd úplné novinky v regionálním značení v ČR – pilotní certifikace zážitků,“ dodala.

Služby posuzovala certifikační komise složená jak ze zástupců Místních akčních skupin Horní Pomoraví a Šumperský venkov či Asociace regionálních značek, ale také CHKO Jeseníky, odborníků pro cestovní ruch, provozovatelů ubytovacích a stravovacích zařízení a odborníků na historii a gastronomii.

Mezi první zařízení, která budou označená smaltovanou cedulí s fialovým zvonkem jesenickým, se řadí Severomoravská chata a Relax centrum Kolštejn. Značka garantuje, že ubytovací a stravovací služby jsou poskytovány na území Jeseníků, přátelské pro hosty a šetrné k životnímu prostředí. Dále zaručuje místní původ služeb a vazbu na region Jeseníků.

Veškeré informace o všech 36 výrobcích nesoucích značku JESENÍKY originální produkt®, o nově certifikovaných poskytovatelích služeb, ale také o značkách dalších regionů z celé České republiky a národním koordinátorovi systému značení, Asociaci regionálních značek, o. s. se nacházejí na webových stranách www.regionalni-znacky.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám