Hlavní obsah

Po silnici pobíhal osel a děsil řidiče

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dvěma měsíci byla na místě, kde vyděšení motoristé viděli pást se osla, uvázaná kráva. Místo zřejmě zvířata přitahuje, osel se tu pásl na trávě na okrajích silnice. Ke všemu to bylo v nepřehledné zatáčce, takže hrozila srážka. Naštěstí se nic nestalo a osel byl majitelem odveden.

Foto: MPP
Článek

Ve středu kolem šesté hodiny večer hlídka strážníků z Prahy 13 projížděla ulicí K Opatřilce. Na vozovce v nepřehledné zatáčce je překvapil postávající osel, který si nerušeně pochutnával na trávě rostoucí kolem asfaltu.

„Jednalo se o to samé místo, kde byla před dvěma měsíci u svodidel přivázána kráva. I když se nejedná o frekventovanou ulici, bylo potřeba zvíře dostat mimo silnici. Než se podařilo tvrdohlavého lichokopytníka přesvědčit, aby popošel, jeden ze strážníků usměrňoval z bezpečnostních důvodů dopravu. Po šetření se zjistilo, že oslík patří stejnému majiteli, kterému patřila výše zmíněná kráva. Lidé žijící v sousedství potvrdili, že všemožná hospodářská zvířata muži utíkají běžně,” informovala mluvčí Městské policie Praha M. Teplá.

Jestli nezanedbává majitel svou povinnost učinit opatření proti úniku zvířat, bude prověřovat správní orgán, kterému byla věc oznámena.

Reklama

Výběr článků

Načítám