Hlavní obsah

Po roce se čarodějnice vrátily do skautského areálu v Habartově bojovat o titul Miss 2012

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stejně jako na mnohých místech po celé republice i v Habartově si daly své dostaveníčko čarodějnice. Již téměř dvacet let je jejich oblíbeným místem srazu areál klubovny skautského střediska Dýmka. Letos se jich krátce po šesté hodině večerní na místo srazu sletěly téměř tři desítky.

Foto: Aleš Plevka

Téměř tři desítky soutěžících se utkaly o titul Miss čarodějnice 2012

Článek

Doby, kdy skautský areál zaplavilo více než tisíc lidí, byla tam hlava na hlavě a v soutěži krásy se utkávala téměř stovka čarodějnic a čarodějů, jsou již asi v nenávratnu. Lidé si více zvykli na své zahrádky a grily a také organizátorský potenciál celé akce je notně oslaben. Přesto přese všechno se habartovští skauti snaží tuto akci, která je alternativou nyní již k několika ve městě podobným, i nadále udržet.

Letošní 30. duben vyšel na pondělí, a tak přípravy vyvrcholily o víkendu. Celá akce má po několik posledních let téměř neměnný scénář, a proto přípravy jsou již zvládnutou rutinou, jen těch lidiček ku pomoci je o poznání méně. Začátek byl s ohledem na pracovní den stanoven na osmnáctou hodinu. Pár hodin předtím se finišovalo s přípravami areálu.

Bylo nutné dozdobit a vztyčit májku, rozdělit si stanoviště se soutěžemi, nachystat spoustu sladkostí, douklidit ohniště, rozmístit lavice, nainstalovat aparaturu, připravit bufet, nazdobit bránu a ještě pár dalších drobností. Vše se ale zvládlo, a tak okolo šesté se mohl areál otevřít prvním návštěvníkům. Vstupné bylo dobrovolné a podle odhadu se nakonec podívalo asi 250 lidí.

U prezenčního stolku se do soutěže o titul Miss čarodějnice 2012 nakonec zapsalo bezmála třicet uchazeček a program mohl začít. Moderování se ujala Maky a Bája. Rozběhly se i drobné soutěže o sladkosti a také z táborového kruhu se začalo ozývat praskání hořícího dřeva a do okolí se linula vůně špekáčků. Všude panovala pohoda, rodiče se usadili s něčím dobrým k pití u stolů a děti se rozběhly po areálu. Na pódiu se uskutečnilo i několik dalších soutěží, přičemž obzvláště ta šlehačková vzbudila všeobecné veselí.

Po půl sedmé se začalo lézt na májku a během hodiny na ní z odměn nezbylo vůbec nic. Nadešel čas pro boj o titul. Třicítka čarodějnic se seřadila u předváděcího mola. Partička děvčat s roztodivnými účesy a košťaty se postupně představila a prošla se po pódiu. Pod ním se nacházeli diváci a také důležitá porota, která bodově ohodnotila jejich ustrojení. Následně došlo na sčítání. V případě rovnosti bodů rozhodovala síla hlasivek diváků. Nemýlím-li se, stalo se nám poprvé v historii, že svůj titul obhájila loňská kráska Pepuša, kterou doplnila 1. a 2. vicemiss. Všechny tři se mohly těšit z nádherné šerpy, korunky a sladké odměny. Ještě foto na památku a poté se našla příležitost i pro malou improvizovanou diskotéku.

A pak již nezbývalo nic jiného než za spáchané hříchy obětovat jednu z čarodějnic. Očistný oheň jí nedal žádnou šanci k úniku a za pár desítek vteřin z ní zbyl jen černý dým nad hlavami diváků.

Reklama

Výběr článků

Načítám