Hlavní obsah

Po krytém bazénu přišla řada na venkovní koupaliště. Hustopeče se připravují na plaveckou sezonu

Novinky, Veronika J. T. Nováková

Po půlroční rekonstrukci, během které bylo kompletně zrekonstruováno zázemí krytého bazénu v Hustopečích se nezbytných oprav a modernizací dočkalo i venkovní koupaliště. Přibude speciální bazénový zvedák pro hendikepované.

Foto: www.spozam.cz

Koupaliště v Hustopečích letos nabídne návštěvníkům moderní inovace.

Článek

„Naše koupaliště už pamatuje opravdu hodně, v letošním roce počítáme 29 let od postavení, a těch oprav a modernizací je tu potřeba dost, abychom se vyrovnali moderním trendům. Je moc dobře, že máme nové a krásné zázemí pro plavce, ale teď je potřeba zaměřit se na bazénovou techniku a doplňkové služby,” popisuje situaci na koupališti vedoucí Sportovního zařízení Města Hustopeče Aleš Proschek.

Před blížící se koupací sezonou je v první řadě potřeba zajistit nezbytné provozní záležitosti. „Začali jsme úpravou zeleně a odpočinkovou zónou. V současné době máme také vypuštěné všechny bazény a provádíme běžnou údržbu van. Koncem minulého roku nám praskla kanalizace a bylo nutné ji vyměnit, takže v těchto dnech zároveň dokončujeme i pokládání dlažby v okolí koupaliště. Na nových plochách pak vyrostou i nové boxy pro jízdní kola, protože k nám spousta návštěvníků dojíždí právě na kolech a stávající stojany už nevyhovovaly bezpečnostním standardům. Také jsme přesunuli pokladny, které dříve stávaly celkem daleko od samotného areálu bazénů. Nyní je návštěvníci najdou přímo u šatních skříněk, což bude pohodlnější jak pro plavce, tak pro naši obsluhu,” vypočítává Proschek všechny novinky, se kterými koupaliště vstupuje do nové koupací sezony.

Hlavní letošní investicí je však speciální bazénový zvedák, po kterém už dlouho volali hendikepovaní a starší návštěvníci. „Je to český výrobek, v podstatě zdravotní pomůcka pro všechny, kteří se těžce dostávají ať už do vody nebo, a to bývá větší problém, z bazénu ven,” představuje pomůcku Proschek.

Bazénový zvedák je přenosný a v Hustopečích jej budou využívat jak pro krytý, tak pro venkovní bazén. „Jeho velkou výhodou je to, že je mobilní, takže ho umístíme vždy tam, kde bude potřeba. Navíc jeho pohonem je pouze tlak vodovodního řádu, takže se prakticky napíchne na obyčejnou hadici a funguje. Pomalu a jistě tak náš areál začíná mít podobu bezbariérového zařízení,” doplnil.

Začátek koupací sezony v Hustopečích se odvíjí od počasí, obvykle však startuje již koncem května. Ta letošní je pro své návštěvníky připravena velmi dobře, tak doufejme, že se vydaří.

Další informace o Městském koupališti Hustopeče včetně provozní doby a ceníků najdete na webu www.spozam.cz.  

Reklama

Výběr článků

Načítám