Hlavní obsah

Plzeňští záchranáři obdrželi nové sanitky

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm nových sanitních vozidel získali ve středu 14. listopadu zdravotničtí záchranáři v Plzeňském kraji. Pořízení nových sanitek přišlo záchranáře na více než čtrnáct milionů korun.

Foto: Zdravotnická záchranná služba Plzeňského kraje

Pořízení nových sanitek přišlo záchranáře na více jak čtrnáct milionů korun.

Článek

Stejně jako v loňském roce i letos probíhá obnova materiálního a technického zázemí krajských zdravotnických záchranářů v Plzeňském regionu v souladu s cíli současného vedení této organizace.

Ve středu 14. listopadu tak zdravotničtí záchranáři Plzeňského kraje převzali osm nových sanitních vozidel.

"Jedná se o vozidla, která jsou svoji zástavbou určena zejména pro účely záchranné služby. Stejně jako v loňském roce jsme se vydali cestou nákupu nových sanitek, neboť právě kvalitní vozový park včetně kvalitní záchranářské techniky, je pro záchranu lidských životů nezbytný," uvedl Michal Šebek, manažer vnějších vztahů ZZS Plzeňského kraje.

Jedná se o zcela nová vozidla, která budou rozmístěna na jednotlivá výjezdová stanoviště v regionu tak, aby nahradila již starší a mnohdy dosluhující.

"Tato vozidla půjdou na ta stanoviště, kde se dosud používala starší vozidla. Ta měla najeto někdy více jak dvě stě tisíc kilometrů," doplnil Šebek.

Kromě nových vozidel převzali také zdravotničtí záchranáři zbrusu nový kontejner, který je určen pro řešení následků hromadných neštěstí, při nichž došlo ke zranění několika desítek osob.

"Jedná se o speciálně vyrobený kontejner, v jehož útrobách se nachází rozsáhlá záchranářská výbava a technika, která je schopna napomoci záchranářům při řešení událostí, při nichž došlo ke zranění několika desítek osob. Kontejner tak bude nasazován do akce zejména při velkých dopravních nehodách, nehodách autobusů, leteckých neštěstí a v rámci řešení podobných situací," uzavřel Šebek.

Reklama

Výběr článků

Načítám