Hlavní obsah

Plzeňští senioři jdou s dobou, o počítačové kurzy mají velký zájem

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umět pracovat s počítačem je dnes nezbytností, což neplatí pouze o mladé generaci, ale také o generaci seniorů. Proniknout do světa výpočetní techniky pomáhají seniorům také učitelé a lektoři Střední školy informatiky a finančních služeb.

Foto: Střední škola informatiky a finančních služeb

Po dobu pěti týdnů si budou plzeňští senioři osvojovat základní pravidla práce s počítačem.

Článek

Již třetím rokem organizuje Střední škola informatiky a finančních služeb ve spolupráci s Úřadem městského obvodu Plzeň 3 počítačové kurzy pro seniory. Po dobu pěti týdnů si tak budou senioři osvojovat základní pravidla práce s počítačem. Mimo dalšího se naučí například používat textové editory, psát a přijímat e-maily i vyhledávat informace na internetu.

"Kurzy se stávají především mezi seniory z obvodu Plzeň 3 stále oblíbenější. Na jaře roku 2012, kdy užší spolupráce začala, se jich účastnilo kolem 25, na podzim již přes 50 a na jaře letošního roku jich byla téměř stovka," informovala koordinátorka kurzů Ing. Jolana Šmejkalová.

"Tyto kurzy se stávají stále více poptávané především u seniorů, ale účastní se jich i lidé v produktivním věku a ze širokého okolí Plzně. Nejstaršímu účastníkovi bylo úctyhodných 87 let," doplňuje Šmejkalová.

Počítačové kurzy pro seniory začínají v úterý 24. září, přičemž poslední kurz podzimního období proběhne přesně za měsíc, ve čtvrtek 24. října. Kurzy se konají vždy v odpoledních hodinách většinou od 15.30 do 18.30 hodin.

"Naše škola je moderní, vybavená IT technikou s interaktivními technologiemi a učí v ní kvalitní, ochotní a vstřícní učitelé. Byla by velká škoda nevyužít kapacitu školy i v odpoledních a večerních hodinách. Rozhodli jsme se otevřít dveře školy pro veřejnost i v těchto hodinách a nabídnout zájemcům o další vzdělávání pestrou paletu kurzů," objasnila ředitelka školy RNDr. Lenka Holubová, proč se vzdělávací instituce rozhodla zapojit do procesu dalšího vzdělávání seniorů.

V průběhu kurzu se seniorům věnuje nejen lektor, ale také samotní žáci školy z oboru Informační technologie. Ti ochotně zasahují a rádi přispějí radou či pomocí, pokud se některý z frekventantů kurzu ocitne v úzkých.

"Budeme rádi, když se škola stane komunitním centrem, kde se budou setkávat, vzdělávat a cítit dobře zástupci všech generací," dodala Holubová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám