Hlavní obsah

Plzeňští Patrioti postoupili do finále České ligy amerického fotbalu

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 13. července se na hřišti ve Vochově hráči amerického fotbalu z týmu Pilsen Patriots střetli s týmem Šumperk Dietos v semifinálové bitvě. Jednoznačně zvítězili a postoupili do finále České ligy amerického fotbalu.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Patriotům se jako již tradičně nepovedlo vyhrát los, a proto hráči Dietos začali příjmem míče z úvodního výkopu.

Patriotská obrana ovšem hned od začátku zápasu hrála naplno a nedovolila Šumperku žádný výrazný posun vpřed. I Patriotský útok se do zápasu pustil s vervou a obrana Šumperka nedokázala zastavit runningbacka Pavla Tumpacha, který svým touchdownem poslal Patrioty do vedení 6:0, tento TD ještě během za dva body potvrdil Aleš Kysela a Patrioti vedli 8:0. Útoku Šumperka se nepodařilo odpovědět a půl minuty před konce první čtvrtiny Lukáš Kadlec zachytil přesnou přihrávku od Quaterbacka Lukáše Malce a zvýšil na 14:0.

Druhou čtvrtinu začal útok Patriotů 40yardovým během Jiřího Urbana, který zvýšil na 20:0 a QB Patrik Vainer ještě potvrdil během za dva body a zvýšil skóre na 22:0. Útok Šumperka se snažil, vymýšlel akce, ale nepodařilo se mu najít recept na plzeňskou obranu. Zato plzeňský útok znal recept na obranu Šumperka a Pavel Tumpach přidal další TD, který vzápětí potvrdil ještě Lukáš Malec, a Patrioti šli na přestávku s vedením 30:0.

V druhé polovině Patrioti hráli stejně jako v té první. Útok Šumperka se snažil co mohl, ale žádná jeho útočná akce neohrozila plzeňskou end zonu. Obrana Patriotů držela a nedovolila Dietos běhat, ani házet. Naštěstí pro Patrioty obrana šumperského týmu nebyla tak dobrá a toho využil Jiří Urban, který 30yardovým během donesl balon až do TD. Lukáš Kadlec tento TD ještě potvrdil během a Patrioti vedli 38:0. Útok Šumperka opět nedokázal odpovědět. Minutu před koncem čtvrtiny QB Patrik Vainer marně hledal příjemce své přihrávky, ale všechny plzeňská křídla byla obsazena obránci soupeře. Proto se rozhodl sám běžet s balonem 50yardovým během až do TD a navýšil skóre na 44:0.

V poslední čtvrtině Patrioti nepolevili a dál útočili na soupeře. Patriotská obrana si chtěla udržet čisté konto, proto až do konce zápasu hrála zodpovědně a bez chyb. Vzhledem k tomu, že bodový náskok byl dostatečný, tak na hřišti dostali více prostoru i hráči, kteří jindy tolik nehrají. Tuto svoji nabídnutou šanci perfektně využil Stanislav Košík, který svým prvním touchdownem v této sezoně zvýšil na 50:0. Šumperk se sice ještě pokusil odpovědět, ale nekompromisní obrana Patriotů jim nedala žádnou šanci. Vteřinu před koncem zápasu ještě upravil skóre Petr Frnacl, který zvýšil na 56:0.

Tato výhra se pro Patrioty stala vstupenkou do finále, v němž se střetnou s týmem Liberec Titans. Zápas se odehraje v sobotu 20. července od 16 hodin na hřišti ve Vochově.

Reklama

Výběr článků

Načítám