Hlavní obsah

Plzeňští Patrioti dobyli Liberec

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na svůj druhý letošní ligový zápas vyrazili Patrioti sobotu 23. dubna do Liberce. Stalo se tak v rámci České ligy amerického fotbalu - 2. ligy. Ani chladné a deštivé počasí jim nezabránilo soustředit se na hru a porazit domácí Titans.

Foto: Jindřich Krisl
Článek

Zápas začal v 15 hodin. Patrioti začali útokem, ale jejich drive nebyl úspěšný a po puntu pustili k míči domácí Titány. Ti se pokusili bodovat, ale plzeňská obrana je nepustila a tak se po čtyřech neúspěšných pokusech míč vrátil zase Patriotům. V tomto duchu přelévání hry za strany na stranu se nesla celá první čtvrtina.

Tento stav hry se přelil i do druhé čtvrtiny a až v osmé minutě se stav skóre pohnul, když plzeňský QB Patrik Vainer prokličkoval obranou domácích Titánů a doběhl až do touchdownu. Tento TD potvrdil kopem Martin Vojtěchovský a Plzeň vedla 7:0. Liberečtí se sice pokusili odpovědět stejnou mincí, ale plzeňská obrana hatila všechny jejich pokusy. Ovšem ani Patriotům se nepovedlo položit další TD a tak do šatny šli se sedmibodovým ziskem.

Druhá polovina zápasu začala Libereckým útokem, ovšem Titánům se stále nedařilo najít recept na plzeňskou obranu a tak šli k míči Plzeňští. Těm se s útokem dařilo o něco lépe, ovšem až do end zóny soupeře se nedostali. Museli si vystačit s field goalem a navýšením vedení o 3 body na 10:0.

Titáni si byli vědomi své bodové ztráty a začali útočit - tlačili Patriotskou obranu až k jejich end zóně. Plzeňští se však nedali, ubránili své území a nedovolili Liberci ani bod. Titánská obrana ovšem nebyla silná a tak si skrz ní cestu našel Petr Miesbauer a položil další TD. Ten kopem opět potvrdil Martin Vojtěchovský a Patrioti navýšili na 17:0.

Čtvrtou, poslední čtvrtinu zahájil plzeňský QB Patrik Vainer, který 7yardovým během položil třetí plzeňský TD. Martin Vojtěchovský opět kopl potvrzení naprosto přesně mezi tyče a výsledek se posunul na 24:0.

Liberecký útok se snažil, seč mohl, ale nedokázal pokořit obranu hostujícího týmu. Plzeň nasadila druhého QB Zachary Lewise, kterému se podařilo hodit několik krátkých rychlých přihrávek, ale TD z toho nebyl. Ani Liberci se do konce zápasu nepodařilo zvrátit nepříznivý stav utkání a tak si Patrioti odvezli zaslouženou výhru.

V sobotu 30. dubna hrají Pilsen Patriots další domácí zápas proti Brno Sígrs na 1. ZŠ v Plzni - Bolevci

Reklama

Výběr článků

Načítám