Hlavní obsah

Plzeňský Veletrh práce a vzdělávání opět nabídne užitečné informace

Novinky, Andrea Králová

Tradiční plzeňský Veletrh práce a vzdělávání je vyhledávaným setkáním zaměstnavatelů a široké veřejnosti z Plzeňského kraje. Loni jej navštívily tři tisícovky lidí zajímající se o práci či informace k dalšímu vzdělávání.

Foto: Andrea Králová
Článek

Nejen účast třiceti významných zaměstnavatelů je však pro návštěvníky lákadlem a motivací přijít 21. ledna mezi 10:00 a 18:00 do plzeňského Pekla. Pro řadu lidí bude letošní ročník ve znamení hledání lepší práce – s lepšími platovými podmínkami i dalšími benefity.

Podobně jako v předchozích letech, i letos připravil pořadatel – plzeňská společnost Grafia – mimořádně zajímavý a pestrý doprovodný program s řadou novinek.

Velkou kapitolou je sebeprezentace zájemce o zaměstnání. Tradičně mají návštěvníci možnost nechat si zkontrolovat životopis odborníkem – kariérním poradcem a konzultovat své postupy při hledání práce. Úspěch u přijímacího pohovoru závisí nejen na vystupování, ale i na úpravě zevnějšku, s čímž pomůže image a nově i brýlová poradna.

Další novinkou bude bezplatná fotoslužba. Mnohým totiž chybí k životopisu či prezentaci na sociálních sítích vhodná profilová fotografie – tu si nyní mohou návštěvníci „odnést“ (respektive nechat zaslat na email) z veletrhu od profesionálního fotografa. Před samotným pózování před fotoaparátem mají zájemci možnost se nechat správně a decentně učesat a nalíčit.

Nově veletrh přináší bezplatnou pracovně-právní poradnu, kde se návštěvníci mohou dotazovat na správnost pracovních smluv, podmínek výpovědi i další problematiku v souvislosti se zaměstnáním.

Že k práci patří i dobrý zrak, potvrdí nejen ti, kteří tráví pracovní dobu před monitorem. Proto návštěvníci budou mít možnost si nechat změřit zrak refraktometrem a možná tak i předejít zhoršování počínajících vad.

Nejen fyzické, ale i duševní zdraví bude tématem na pracovním veletrhu – titul přednášky „Jak se pozná, že už jsem se zbláznil“ sám vypovídá o obsahu vystoupení Martina Fojtíčka.

Ekonomické oživení dodává kuráž mnohým z nás rozjet svůj podnikatelský záměr. Jak na to se zájemci dozví díky poradně pro začínající podnikatele.

Návštěvníci se mohou těšit na již osvědčený doprovodný program: grafologické poradenství, informace o rekvalifikacích, testování jazykové úrovně a zejména přednášky jsou lákadlem nejen pro nezaměstnané, ale pro kohokoliv, kdo se nebrání změně zaměstnavatele a zaměstnání.

Vstup na veletrh i na celý doprovodný program je zdarma. „Inspirací při tvorbě programu jsou pro nás ankety a reakce návštěvníků předchozích let,“ sdělila za organizátory Jana Brabcová, jednatelka společnosti Grafia. „Každoročně aktivit přibývá. Těší mne, že už teď slyším od známých, že si vezmou půlden volna, aby si ověřili svou cenu na trhu a prošli poradny i přednášky. Myslím, že přijít se prostě vyplatí, i když práci právě nehledáte,“ dodává Brabcová.

Reklama

Výběr článků

Načítám