Hlavní obsah

Plzeňský tým amerického fotbalu Pilsen Patriots se předvedl v nové sestavě

Novinky, Jindřich Krisl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hráči plzeňského týmu amerického fotbalu Pilsen Patriots mají za sebou první ostřejší test letošní sezóny.

Foto: Jindřich Krisl

Patriots v tmavěmodrých dresech

Článek

V neděli Patrioti odehráli přátelskou scrimmage, což je kombinace tréninku a zápasu, s týmem Karlovy Vary Warriors.

V těchto specifických utkáních se nepočítá skóre, ale slouží k procvičení veškerých herních situací. Především je to důležitá zkušenost pro nové hráče, je to pro ně první reálná ukázka zápasového tempa a první kontakt s jiným protihráčem než který je na tréninku. Protože Karlovy Vary jsou v lize nováček, mají za sebou pouze účast na Halovém turnaji 2012.

Do letošní sezóny Patrioti nastupují s řadou nových hráčů, z tohoto důvodu začaly oba týmy vlažně a postupně se dostávaly do tempa. Převaha Patriotů byla vidět hlavně v momentě, když na hřiště nastoupili starší zkušení hráči. Přestože na většině nováčků bylo vidět, že ještě přesně neví, co mají hrát, a že se teprve hledají, celkově předvedli Patrioti velmi dobrou hru.

Hra Warriors byla místy rozpačitá, ale jeho hráči předvedli několik zajímavých akcí a povedených kombinací. Bylo vidět, že mají v týmu několik velmi dobrých hráčů, a jistě z nich bude do budoucna velmi těžký soupeř. Celý zápas byl nahráván na video a po vyhodnocení ještě jistě dojde ke změnám v sestavě domácích.

Během víkendu 16. a 17. března uvidíte Plzeňské Patrioty na prezentaci v OC Olympia. V sobotu 23. března na hřišti 20. ZŠ v Brojově ulici v Plzni odehrají regulérní přátelské utkání s Prague Mustangs, kteří budou zcela jiným soupeřem než Karlovy Vary. Mustangové jsou zkušený tým a nováčci Patriotů budou mít poslední možnost před startem České ligy amerického fotbalu svoje možnosti. Sezóna 2013 začíná již 14. dubna domácím zápasem s Prague Hippos na hřišti SK 1894 (Lokomotiva) od 14 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám