Hlavní obsah

Plzeňský Prazdroj vloni přilákal téměř 650 tisíc návštěvníků

Novinky, Alena Lochmannová

Plzeňský Prazdroj se stále drží na špici mezi nejnavštěvovanějšími turistickými atrakcemi v České republice, loni jej navštívilo téměř 650 tisíc lidí z Česka i ciziny.

Foto: Plzeňský Prazdroj

Prohlídková trasa Plzeňského Prazdroje - sklepy pivovaru.

Článek

Láká je nejen originální příběh plzeňského ležáku, ale i zážitky spojené s čepováním piva nebo kulturními akcemi v historických prostorách pivovaru.

„Velmi nás těší množství návštěvníků, kteří k nám jezdí, aby se dověděli, kde a jak se vyrábí světoznámý plzeňský ležák, který dal vzniknout kategorii piv typu pils. Lidé dnes očekávají i příjemný zážitek navíc, proto neustále přicházíme s novinkami – zážitkovými programy, koncerty na nádvoří nebo atraktivními akcemi jako je soutěž nejlepších výčepních v České i Slovenské republice Pilsner Urquell Master Bartender," uvedl Rudolf Šlehofer, manažer rozvoje cestovního ruchu a péče o historické dědictví Plzeňského Prazdroje.

Aby byl Plzeňský Prazdroj pro turisty z celého světa stále atraktivním cílem, udržuje své prohlídkové trasy v prvotřídní kvalitě. Už po čtvrté v řadě se mu tak podařilo získat prestižní ocenění Certificate of Excellence, které uděluje nezávislý cestovatelský portál TripAdvisor. Patří tak mezi 10 procent nejlépe hodnocených turistických cílů na světě.

„Mezi návštěvníky stále převažují Češi, hojně jsou však zastoupeni i  sousedé z Německa, relativně hodně přijíždí také Američanů nebo Taiwanců,” dodal Rudolf Šlehofer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám